Με την σιγουριά ότι έχει κατασκευάσει την καλύτερη μπροστινή κάμερα στην αγορά, η HTC παρουσίασε στην Νέα Υόρκη το HTC Desire EYE, ένα smartphone με κάμερες 13Mpixel, BSI και φλας από δύο LED όχι μόνο στην κύρια, όπως συνηθίσαμε να λέμε, κάμερα στο πίσω μέρος της συσκευής, αλλά και μπροστά, στην κάμερα για την αυτοφωτογράφησή μας.

Πρόκειται για ένα smartphone με Qualcomm Snapdragon 801, 4G, με μεγάλη οθόνη 5,2 ιντσών Full HD, με τρία ενσωματωμένα μικρόφωνα και ήχο HTC BoomSound. Το νεότερο μέλος της οικογένειας HTC Desire είναι αφιερωμένο στην φωτογραφία και δεν θα μπορούσε παρά να έχει αφιερωμένο κουμπί για τις λήψεις, το οποίο με ένα πάτημα εστιάζει και με ένα δεύτερο ενεργοποιεί το κλείστρο.

Μαζί με το HTC Desire EYE, η HTC παρουσίασε και λογισμικό που εγκαινιάζει, όπως υποστηρίζει η εταιρεία, μια ολόκληρη νέα κατηγορία, κυρίως χάρη στις δυνατότητες που προσθέτει για την ζωντανή επικοινωνία  με βίντεο ή ομαδικές συνδιασκέψεις. Το όνομά του, HTC EYE Experience,  συνδέεται με την επωνυμία του νέου Desire, και αυτό που φέρνει κατά τον κατασκευαστή είναι:

  • Video chat, conference call: To λογισμικό κάνει ανίχνευση προσώπου και σας κρατά στο κέντρο του καρέ, παντού και πάντα. Μπορεί να ανιχνεύσει έως και τέσσερα άτομα μέσα στον ίδιο χώρο, με το κάθε πρόσωπο να κόβεται και να τοποθετείται στην οθόνη, ώστε να υπάρχει η μέγιστη δυνατή καθαρότητα. Έτσι, μπορείτε να απολαύσετε «την ελευθερία και την ευελιξία υπηρεσιών όπως το Skype χωρίς να ανησυχείτε για το πού ακριβώς στέκεστε εσείς και οι φίλοι σας, αφού η κάμερα θα σας ακολουθεί όλους», αναφέρει ενδεικτικά ο κατασκευαστής.
  • Το HTC EYE Experience επιτρέπει τον μερισμό της οθόνης, όπως μπορεί να γίνει στο desktop, αλλάζοντας το video chat σε smartphone.
  • Επίσης, υποστηρίζει το λεγόμενο Split Capture function: Συνδυάζει ταυτόχρονες φωτογραφίες και βίντεο από την μπροστά και την πίσω κάμερα και φτιάχνει μια split-screen εικόνα ή βίντεο, δημιουργώντας μια νέα εμπειρία selfie της HTC, που σας επιτρέπει να καταγράψετε το ταξίδι σας και την αντίδρασή σας χωρίς να χρειάζεστε την προβολή thumbnail.
  • Το Crop-Me-In σας τοποθετεί στην καρδιά της δράσης, σας κόβει από την εικόνα ή το βίντεο που καταγράφετε με τη μπροστινή κάμερα και σας τοποθετεί μέσα στη σκηνή που αιχμαλωτίσατε με την βασική κάμερα
  • Το Voice Selfie σας απελευθερώνει από τις άγαρμπες κάμψεις του χεριού, αφού μπορείτε να ενεργοποιήσετε το κλείστρο με μια απλή εντολή. Πείτε απλώς “cheese” μόλις βρείτε την τέλεια πόζα ή ενεργοποιήστε την εγγραφή βίντεο με τις εντολές “action” ή “rolling”.

Δημοφιλή χαρακτηριστικά του HTC Desire 820 έχουν συμπεριληφθεί και αυτά στο HTC EYE Experience, όπως το Face Fusion, το χαρακτηριστικό που σας επιτρέπει να συγχωνεύσετε το πρόσωπό σας με το πρόσωπο ενός φίλου ή διάσημου ατόμου, για να δημιουργήσετε μια τελείως πρωτότυπη εικόνα, και το Live Makeup, με το οποίο μπορείτε να ορίσετε το επιθυμητό επίπεδο απαλότητας δέρματος και να δείτε το αποτέλεσμα σε πραγματικό χρόνο πριν βγάλετε την φωτογραφία.

Τέλος, η HTC επενδύει στο Zoe, μια λειτουργία που είχε παρουσιάσει ήδη από τον Φεβρουάριο του 2013, με το οποίο οι χρήστες έκαναν λήψη φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης που ζωντάνευαν ως βίντεο διάρκειας τριών δευτερολέπτων, μια δυνατότητα που έχουν οι χρήστες smartphone με πολλούς τρόπους (π.χ. με το Auto Awesome της Google). To Zoe 1.0 που παρουσίασε πρόσφατα στην Νέα Υόρκη η HTC ορίζεται διαφορετικά, ως μια νέα εφαρμογή συνεργατικής επεξεργασίας βίντεο. Με αυτήν, είναι εύκολο να αναμείξετε φωτογραφίες και βίντεο, δημιουργώντας στιλάτα κλιπάκια, με όμορφα θέματα και soundtrack που μπορείτε να μοιραστείτε με τους φίλους σας στην κοινότητα της Zoe. Επιτρέπει όμως και στους φίλους σας να αναμείξουν το δικό τους περιεχόμενο με το δικό σας και να τα μοιράσετε στα social media.

H Zoe 1.0 θα επιτρέπει τη δημιουργία όχι μόνο μικρών, αλλά και μεσαίων, ή και μεγάλων Zoes, που μπορούν να γίνουν με λίγες φωτογραφίες ή μια ολόκληρη σειρά βίντεο και φωτογραφιών. Αυτό θα γίνει εφικτό αργότερα εντός του έτους όταν θα λανσάρει τη νέα «μηχανή περιεχομένου που σας επιτρέπει να παρουσιάζετε εύκολα λίγα κλιπ ή ακόμα και μεμονωμένες εικόνες, με έναν ενδιαφέροντα και οπτικά συναρπαστικό τρόπο». Η  Zoe 1.0 που θα είναι διαθέσιμη δωρεάν για Android και iOS πριν το τέλος του 2014.

In.gr Τεχνολογία