Ένα πλήρως αυτοματοποιημένο τεστ για τη μέτρηση της αντιμυλλερίου ορμόνης (ΑΜΗ) στο αίμα έχουν πλέον στη διάθεσή τους οι γιατροί, για την εκτίμηση του αποθέματος των ωαρίων των γυναικών. Η AMH είναι ένας σημαντικός δείκτης γονιμότητας που χρησιμοποιείται από τους επαγγελματίες της υγείας.

Η ανάλυση αίματος για την AMH μπορεί να γίνει οποιαδήποτε ημέρα του έμμηνου κύκλου και αποτελεί καλύτερο δείκτη για την εκτίμηση του αποθέματος ωαρίων σε σύγκριση με την ωοθυλακιοτρόπο ορμόνη (FSH) και την οιστραδιόλη (Ε2). Επιπλέον, η ανάλυση αίματος Elecsys AMH δίνει τυποποιημένα αποτελέσματα για την εκτίμηση του αποθέματος ωαρίων, σε αντίθεση με την υπερηχογραφία, το αποτέλεσμα της οποίας εξαρτάται πολλές φορές και από τον ειδικό που τη διενεργεί καθώς και την κλινική.

Η ανάλυση αίματος Elecsys AMH θα διατεθεί σε όλες τις αγορές που δέχονται τη σήμανση CE στην Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ασία.

Επίσης, προβλέπεται ότι, στο μέλλον η ανάλυση Elecsys AMH θα χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με τη νέα θεραπεία με ανασυνδυασμένη ανθρώπινη ωοθυλακιοτρόπο ορμόνη (ανθρώπινη rFSH) που βρίσκεται σήμερα σε φάση ανάπτυξης ΙΙΙ. Αυτός ο συνδυασμός θα επιτρέπει την εξατομίκευση της δοσολογίας της ανθρώπινης rFSH ανάλογα με το εκάστοτε επίπεδο AMH κάθε γυναίκας και ίσως να αποτελέσει καλύτερη επιλογή για τα ζευγάρια που επιδιώκουν να τεκνοποιήσουν μέσω τεχνητής γονιμοποίησης (IVF).

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, προβλήματα γονιμότητας εμφανίζονται σχεδόν σε ένα ανά δέκα ζευγάρια, δηλαδή σε περίπου 80 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο, αριθμός που διαρκώς αυξάνεται.

health.in.gr