Τη Σειρά 2 Convertible παρουσιάζουν οι Βαυαροί σε παγκόσμια πρώτη στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου στο Παρίσι.

Όπως θα περίμενε κανείς, έχοντας δει την Coupe, η ανοιχτή Σειρά 2 δείχνει πανομοιότυπη, με εξαίρεση φυσικά την υφασμάτινη ηλεκτρικά αναδιπλούμενη οροφή και όσα επιβάλλει η παρουσία της.

Σύμφωνα με την BMW η οροφή απαιτεί 20 δευτερόλεπτα για να ανοίξει και να κλείσει, διαδικασία η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ταχύτητες έως και 50 χλμ./ώρα, ενώ θα υπάρχουν τρεις επιλογές χρωμάτων, μαύρο, ανθρακί και καφέ.

Παράλληλα, όπως τονίζεται η νέα υφασμάτινη οροφή προσφέρει καλύτερη ηχομόνωση, καθώς σύμφωνα με τους Βαυαρούς ο θόρυβος που φιλτράρεται στο εσωτερικό είναι μειωμένος κατά 5 db μπροστά και κατά 7 db πίσω σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά, τη Σειρά 1 Convertible.

Επιπλέον, πάντα σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά, η Σειρά 2 Convertible διαθέτει κατά 9% μεγαλύτερο πορτ μπαγκάζ –στα 335 λίτρα- όταν η οροφή είναι στη θέση της και κατά 7% όταν είναι αναδιπλωμένη, οπότε ο όγκος του διαμερίσματος αποσκευών περιορίζεται σε 280 λίτρα.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, η ανοιχτή Σειρά 2 θα αντλήσει από το οπλοστάσιο της Coupe, περιλαμβάνοντας στην γκάμα της twin-turbo τετρακύλινδρα σύνολα βενζίνης 2,0 λίτρων με ισχύ 184 και 245 ίππων. Στην δεύτερη περίπτωση της ισχυρότερης έκδοσης υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής έκδοσης xDrive με σύστημα τετρακίνησης.

Στην κορυφή των επιλογών βενζίνης θα βρεθεί η έκδοση M235i με εξακύλινδρο χωρητικότητας 3,0 λίτρων και απόδοση 326 ίππων. Την μοναδική επιλογή diesel θα αποτελέσει η έκδοση 220d η οποία εξοπλίζεται με δίλιτρο κινητήρα ισχύος 190 ίππων.

auto.in.gr