Το SUV που πρωτοσυστήθηκε ως το ασφαλέστερο αυτοκίνητο στον κόσμο δίνει το στίγμα της κομψής σιλουέτας του από το γαλλικό floor.

Το XC90 είναι από είναι το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο με τεχνολογία που φρενάρει αυτόματα, αν ο οδηγός στρίψει απρόσεκτα την ώρα που διασταυρώνεται με όχημα που έρχεται από την αντίθετη κατεύθυνση, ενώ είναι και από τα πρώτα με σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας.

Εκτός από τις προδιαγραφές ασφαλείας και, φυσικά, τη σφραγίδα της Volvo σε επίπεδο αισθητικής αντίληψης, ποιότητας και premium χαρακτηριστικών, το XC90 θα διατεθεί και με μια σειρά αποδοτικών τετρακύλινδρων συνόλων βενζίνης και πετρελαίου, τεχνολογίας Drive E με απόδοση από 190 έως 400 ίππους.

Τις προδιαγραφές του σουηδικού SUV συμπληρώνουν η συνήθης αισθητική σφραγίδα της Volvo σε συνδυασμό με εντυπωσιακό gadget εξοπλισμό στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται το infotainment με την κάθετη οθόνη αφής και interface ανάλογο ταμπλέτας και με το Car to Play της Apple στο λογισμικό του.

auto.in.gr