Την τρίτη, κατά σειρά, γενιά της Fabia αποκαλύπτει η τσεχική φίρμα στο γαλλικό σαλόνι αυτοκινήτου. To δημοφιλές supermini έχει αυξήσει το μήκος του κατά εννέα εκατοστά και έχει μειώσει την απόσταση από το έδαφος, αποκτώντας μια συνολικά πιο δυναμική σιλουέτα.

Εκτός από τις εμφανείς διαφορές οι μηχανικοί της Skoda έχουν περιορίσει το βάρος του κατά περίπου 65 κιλά, το οποίο συνδυαστικά και με την νέα γκάμα κινητήρων υπόσχεται υψηλότερο σκορ στην αποδοτικότητα.

Στη βάση της γκάμας της νέαs Fabia έχει τοποθετηθεί ο νέος, τρικύλινδρος κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 1,0 λίτρου με άμεσο ψεκασμό και θα καταλήγει στον τετρακύλινδρο του 1,2 λίτρου ισχύος 110 ίππων.

Στις επιλογές πετρελαίου ξεχωρίζει ένας νέος τρικύλινδρος πετρελαιοκινητήρας 1,4 λίτρων ο οποίος θα διατεθεί σε τρεις εκδοχές ισχύος, από 75 έως και 105 ίππους, ενώ, σε δεύτερο χρόνο, η γκάμα θα συμπληρωθεί από έναν ίδιας χωρητικότητας TDI με ισχύ 75 ίππων, stop/start και σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση.

H νέα Skoda Fabia θα διατεθεί και σε εκδόσεις Combi, οι οποίες αξιοποιούν τις αυξημένες εξωτερικές διαστάσεις τους και ειδικότερα το μεγαλύτερο μήκος (+10 εκατοστά), ώστε να προσφέρουν την πρακτικότητα που οφείλει να προσφέρει ένα station wagon.

Έτσι, ο όγκος του διαμερίσματος των αποσκευών στην περίπτωρηση της νέας Fabia Combi ανέρχεται πλέον σε 530 λίτρα και φτάνει στο ιδιαιτέρως γενναιόδωρο μέγεθος των 1.395 λίτρων.

Η ισχύς των εκδόσεων της νέας Skoda Fabia Combi θα κυμανθεί μεταξύ 75 και 110 ίππων.

auto.in.gr