Την εκθεσιακή πρεμιέρα του στο Παρίσι πραγματοποιεί το δημοφιλές ιαπωνικό roadster που φτάνει, στην τέταρτη, πλέον, γενιά του.

Το νέο MX-5 έχει κατά 10,5 εκ. μικρότερο μήκος, 2,0 εκ. μικρότερη απόσταση από το έδαφος αλλά και 1,0 εκ. μεγαλύτερο πλάτος από την μέχρι σήμερα γνωστή εκδοχή του, ενώ είναι και κατά 100 κιλά ελαφρύτερο.

Αυτό σημαίνει ότι το νέο roadster της Mazda ζυγίζει λιγότερο από έναν τόνο, εκμεταλλευόμενο, ενώ πλέον το μήκος του δεν ξεπερνά, πλέον, τα 3,915 μέτρα.

Παράλληλα, με τον κινητήρα να έχει πλησιάσει ακόμα περισσότερο στο κέντρο του αμαξώματος, τη χρήση αλουμινίου σε καίρια τμήματα του αμαξώματος (βλέπε μπροστινό καπό και φτερά), την εντατική «δίαιτα» της υφασμάτινης οροφής και φυσικά τη μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς, το νέο Mazda MX-5 έχει επιτύχει την απόλυτη ισορροπία στην κατανομή του βάρους του με ό,τι αυτό υπόσχεται να σημαίνει για την οδική του συμπεριφορά.

Το Mazda MX-5 αναμένεται να διατεθεί με αποδοτικούς κινητήρες τεχνολογίας SkyActiv με χωρητικότητα 1,5 και 2,0 λίτρων με απόδοση 130 και 165 ίππων αντίστοιχα. Το σύνολο θα συμπληρώσει μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή, κατ’ επιλογή, αυτόματο.

auto.in.gr