Το Παρίσι επέλεξε η Hyundai για την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου i20. To κορεατικό supermini διακρίνεται για την αύξηση των διαστάσεών του, καθώς το μήκος του φτάνει πλέον τα 4,035 μέτρα και το μεταξόνιο τα 2,57 μέτρα. Ενδεικτικός των μεταφορικών δυνατοτήτων του «μικρού» Hyundai είναι ο όγκος του χώρου αποσκευών, ο οποίος αγγίζει τα 320 λίτρα.

Στα πρώτα εμπορικά του βήματα, το νέο Hyundai i20 θα εφοδιάζεται με έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,2 λίτρων και απόδοσης 82 ίππων αλλά και μια πετρελαιοκίνητη μονάδα 1.400 κ.εκ. Η τελευταία θα συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και θα παράγει 90 ίππους.

Από τον εκθεσιακό χώρο της Hyundai δεν έλειψαν οι φιλικότερες προς το περιβάλλον προτάσεις, όπως οι εκδόσεις φυσικού αερίου των νέων i20 και i30, η οποίες υπόσχονται εξαιρετικά περιορισμένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα

Έναν κινητήρα diesel χωρητικότητας 1,7 λίτρων με ένα ηλεκτρικό μοτέρ συνδυάζει η υβριδική εκδοχή του Hyundai i40. H συνολική απόδοση του υβριδικού συστήματος φτάνει τους 155 ίππους και τα 360 Nm ροπής, ενώ σε συνδυασμό με τις μπαταρίες μολύβδου-άνθρακα των 48-volt, οι εκπομπές διοξειδίου άνθρακα παρουσιάζουν μείωση της τάξης του 20%.

auto.in.gr