Οι πρεμιέρες της γερμανικής φίρμας «περιστράφηκαν» γύρω από τη νέα γενιά του ΤΤ, η οποία ετοιμάζεται να αποκτήσει πολύ περισσότερες μορφές απ’ ό,τι συνήθως.

Ξεκινώντας από τις οικείες εκδόσεις, το ΤΤ πραγματοποίησε το παγκόσμιο ντεμπούτο του σε Roadster έκδοση. Έτσι τις γνωστές προδιαγραφές του ΤΤ, στη roadster έκδοση, συμπληρώνει μια ηλεκτρικά αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή η οποία μπορεί να ανοίξει και να κλείσει σε χρόνο δέκα δευτερολέπτων, μια διαδικασία που, με τη σειρά της είναι εφικτή σε ταχύτητες έως και 50 χλμ./ώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλαίσιο της οροφής κατασκευάζεται από περισσότερο μαγνήσιο και αλουμίνιο, με αποτέλεσμα τον περιορισμό του συνολικού βάρους της κατά τρία κιλά σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη έκδοση του μοντέλου.

Εκτός από το TT Roadster, η Audi παρουσιάζει στο Παρίσι και μια πρωτότυπη, πεντάθυρη έκδοση του ΤΤ Coupe.

Με 29 εκατοστά επιπλέον μήκος και 6 εκ. μεγαλύτερο πλάτος σε σχέση με το Coupe, το ΤΤ Sportback, Concept όπως ονομάζεται, υπόσχεται μια πρακτικότερη προσέγγιση στο δυναμισμό και, όπως όλα δείχνουν, αναμένεται, στο μέλλον, να αποτελέσει την νέα προσθήκη στην γκάμα του ΤΤ.

Το Audi TT Sportback Concept, μια εξοπλίζεται με ένα πανίσχυρο δίλιτρο TFSI κινητήρα με ισχύ 200 ίππων και 450 Nm ροπής. Αυτό, σύμφωνα με τους Γερμανούς, σημαίνει επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα ενώ, παράλληλα οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα περιορίζονται σε 162 γρ./χλμ.

auto.in.gr