Σε μια διοργάνωση αντάξια της φήμης της γαλλικής πρωτεύουσας, η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία επιδεικνύει τα τελευταία της επιτεύγματα σε κλίμα αισιοδοξίας για το παρόν και ελπίδας για το μέλλον.

Πολύ σπάνια στο παρελθόν οι γαλλικές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν βρεθεί την ίδια χρονική στιγμή στο ίδιο επίπεδο με τους βασικούς ανταγωνιστές τους και αυτό οφείλεται όχι μόνο στη δημιουργικότητα που αντανακλούν τα νέα τους μοντέλα -πρωτότυπα και παραγωγής- αλλά κυρίως στην τεχνολογία τους.

Κυρίαρχο μέγεθος στη συζήτηση περί αυτοκινητοβιομηχανίας στη φετινή έκθεση αυτοκινήτου στο Παρίσι που θα διαρκέσει ως τις 19 Οκτωβρίου αποτελεί η plug-in υβριδική Τεχνολογία, το «σκαλοπάτι» για τη μετάβαση από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης στα ακριβά ακόμη ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Οι Peugeot και Citroen, για παράδειγμα, χάρη στην Τεχνολογία Hybrid Air, μιλούν επί ίσοις όροις με «γίγαντες», όπως η Mercedes-Benz -η οποία το 2017 θα έχει στη γκάμα της περισσότερα από 10 plug-in υβριδικά οχήματα- και αναζητούν επιχειρηματικούς συμμάχους για να επιμεριστούν το κόστος της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Με δεδομένη την ισχυρή παρουσία των γαλλικών αυτοκινητοβιομηχανιών, η φετινή έκθεση φαντάζει πιο ουσιαστική από ποτέ, φιλοξενώντας στο καλύτερο από κάθε άλλη ευρωπαϊκή διοργάνωση περιβάλλον, εμβληματικά μοντέλα όπως η πρωτότυπη Lamborghini Asterion των 910 υβριδικών ίππων αλλά και ταπεινά αυτοκίνητα όπως η νέα Skoda Fabia που έχει εμπορικό ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά.

Ανάμεσα στα δυο αυτά άκρα υπάρχουν δεκάδες παγκόσμιες και ευρωπαϊκές πρεμιέρες τις οποίες μπορείτε να δείτε στο σχετικό αφιέρωμα του in.gr.

Από το Παρίσι, που φιλοξενεί το παρόν και το μέλλον της αυτοκίνησης, κρατάμε την θετική ενέργεια και την έμπνευση των ανθρώπων οι οποίοι πίσω από την Τεχνολογία βλέπουν την τέχνη της διαρκούς εξέλιξης ενός στοιχείου που τιτλοφορείται «Μέσο Μετακίνησης» αλλά στην ουσία του αποκαλύπτει την στάση ζωής μας απέναντι στα πράγματα.

Live Blog Paris Motor Show 2014

auto.in.gr