Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ψάχνουν (νόμιμα) κέρδη από τη μαριχουάνα

Ψάχνουν (νόμιμα) κέρδη από τη μαριχουάνα

Μετά την πρόσφατη χαλάρωση της αμερικανικής νομοθεσίας γύρω από την εμπορική εκμετάλλευση ειδών από ινδική κάνναβη, πολλοί επιχειρηματίες αποφάσισαν να στήσουν την επιχείρησή τους γύρω από την πώληση προϊόντων από μαριχουάνα.

Ερώτηση: Ποιός θέλει να γίνει εκατομμυριούχος στις ΗΠΑ; Απάντηση: Όποιος αποφασίσει να επενδύσει στη μαριχουάνα! Μετά την πρόσφατη χαλάρωση της αμερικανικής νομοθεσίας γύρω από την εμπορική εκμετάλλευση ειδών από ινδική κάνναβη, πολλοί επιχειρηματίες αποφάσισαν να στήσουν την επιχείρησή τους γύρω από την πώληση προϊόντων από μαριχουάνα.

Μάλιστα,οι άνθρωποι αυτοί έχουν αποκτήσει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ τουBBC, και το δικό τους παρατσούκλι: τους αποκαλούνcannapreneurs(από το συνδυασμό των λέξεωνcannabisκαι entrepreneursπου σημαίνει επιχειρηματίες). Πολλές εταιρίες επενδύουν στην ανάπτυξη εφαρμογών σχετικών με την κάνναβη για τα κινητά, ενώ άλλες επιχειρήσειςstart-upsπροσφέρουν εφαρμογές για καταναλωτές.

Τον χορό… έσυρε η εταιρία Boston Dutchess Capital που δημιούργησε το Massroots, ένα κοινωνικό δίκτυο για τους οπαδούς της κάνναβης, παρόμοιο με το Instagram. Ο ιδρυτής του δικτύου,Αϊζακ Ντίντριχ,πήρε την πρωτοβουλία και διοργάνωσε στο Ντένβερ του Κολοράντο το πρώτο ΤριημεροStartupΜαριχουάνας, με στόχο την ανάδειξη εταιριών και πρωτοβουλιών με επίκεντρο την οικονομική και κοινωνική εκμετάλλευση της κάνναβης. Το τριήμερο εξελίχθηκε σε ένα πραγματικόhackathon(δηλαδή συνέδριο για προγραμματιστές και χάκερ) όπου συμμετείχαν 53 επενδυτές και πάνω από 150 άτομα με πολλές ιδέες, κάποιες εκ των οποίων μάλιστα βραβεύτηκαν.

«Ένα από τα στερεότυπα που επιθυμούμε να καταρρίψουμε είναι το γεγονός πως όλοι εμείς που ασχολούμαστε με το δίκτυο αυτό είμαστε κάτι περίεργοι τύποι που κάνουμε «χόρτο» όλη τη μέρα», σημειώνει με νόημα στοBBCο Ντίντριχ, υπονοώντας πως το συνέδριο είχε κυρίως να κερδίσει ένα πράγμα: την απενοχοποίηση της κάνναβης από την συνείδηση των αμερικανών πολιτών, πολλοί εκ των οποίων εξακολουθούν να τη θεωρούν «απαγορευμένο καρπό» και αρνούνται πεισματικά όχι να την καπνίσουν, αλλά ακόμη και να χρησιμοποιήσουν ένα σαπούνι φτιαγμένο από μαριχουάνα, που λέει ο λόγος.

«Στην πραγματικότητα, και παραγωγικοί για την κοινωνία είμαστε, αλλά και εργαζόμαστε σκληρά, παρόλο που μερικές φορές η έμπνευση μας όντως μπορεί να προέρχεται από το κάπνισμα μαριχουάνας», προσθέτει ο νεαρός επιχειρηματίας, ενώ οΑστον ΤζόουνςτηςDutchessCapitalπροσυπογράφει λέγοντας πως«ο χώρος αυτός είναι αναπτυσσόμενος: ενέχει κινδύνους, αλλά μπορεί να αποδώσει και εξαιρετικούς καρπούς σε όποιον αποφασίσει να ρισκάρει».

Το γερμανικό περιοδικό Spiegel σε πρόσφατο ρεπορτάζ του αποκαλεί το ρεύμα των επιχειρήσεων της κάνναβης ως «το νέο Ελντοράντο του 21ου αιώνα», παρομοιάζοντας το με το αντίστοιχο των τελών της δεκαετίας του 1990, όταν οι τότε νέοι επιχειρηματίες είχαν αποφασίσει να επενδύσουν σε έναν νέο τομέα που λεγόταν τεχνολογία και διαδίκτυο.

«Όποιος έχει μάτια, μπορεί να δει τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο Κολοράντο: η μαριχουάνα είναι το αντίστοιχο διαδίκτυο της δικής μου γενιάς», επισημαίνει ηΑμάντα Όστροβιτς,μια νεαρή δικηγόρος που κέρδισε το πρώτο βραβείο με έπαθλο 2.000 ευρώ για την εφαρμογήCannaRegs, μια υπηρεσία-βιβλιοθήκη που θα ενημερώνει τους ενδιαφερομένους για όλες τις πιθανές αλλαγές στην αμερικανική νομοθεσία γύρω από τη χρήση, πώληση κι εμπορική εκμετάλλευση της κάνναβης.

Τη δεύτερη θέση πήρε η εφαρμογήCraftedHere, ένας ονλάιν οδηγός για μπαρ, κλαμπ και επιχειρήσεις που είναι φιλικές προς τη χρήση και πώληση ειδών μαριχουάνας ενώ το τρίτο βραβείο πήρε η εφαρμογήCannaBrokersπου διευκολύνει τις εμπορικές συναλλαγές ανάμεσα σε καλλιεργητές, παραγωγούς και εταιρίες.

Μετά την ιστορική αλλαγή στην αμερικανική νομοθεσία των φαρμάκων και τη νομιμοποίηση της κάνναβης, από 1ης Ιανουαρίου 2014 οι καταναλωτές ηλικίας άνω των 21 ετών μπορούν να αγοράζουν νομίμως ως 28 γραμμάρια μαριχουάνας, καθώς και προϊόντα από κάνναβη που πωλούν εξειδικευμένα καταστήματα στις πολιτείες του Κολοράντο και της Ουάσιγκτον. Σε ομοσπονδιακό επίπεδο τόσο η πώληση όσο και η κατοχή κάνναβης παραμένουν απαγορευμένες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024