Αρνήθηκε να παραλάβει βραβείο για την επιτυχία του στις πανελλαδικές εξετάσεις από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χ.Αθανασίου, ο κρατούμενος στις φυλακές Αυλώνας, Νίκος Ρωμανός.

«Δεν θα παραλάβει τον έπαινο και το έπαθλο των 500 ευρώ, καθώς αν προχωρούσε στη συγκεκριμένη ενέργεια θα ερχόταν σε αντίθεση με τις αξίες που πρεσβεύει» τόνισε ο διευθυντής του σχολείου των φυλακών Πέτρος Δαμιανός για λογαριασμό του Ν. Ρωμανού, ο οποίος συμμετείχε στις κατάφερε να εισαχθεί στο ΤΕΙ Αθήνας.

Ο Νίκος Ρωμανός αντιμετωπίζει κατηγορίες για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης και κρατείται στις φυλακές Αυλώνα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επισκέφθηκε τις φυλακές για να βραβεύσει τέσσερις νεαρούς κρατούμενους που πέτυχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις.

«Η Πολιτεία δεν κάνει διακρίσεις στα θέματα σπουδών. Είναι αξιέπαινος που ακολούθησε τις συμβουλές των δασκάλων του και εργάστηκε σκληρά για να πετύχει την εισαγωγή του σε σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» είπε ο υπουργός για τον Νίκο Ρωμανό.

Να σημειωθεί ότι ένας από τους επιτυχόντες έχει μεταχθεί στις φυλακές Λάρισας με αποτέλεσμα να μην μπορεί να παραλάβει το βραβείο του, το οποίο παρέλαβε για λογαριασμό του ο διευθυντής του σχολείου των φυλακών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ