Την δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στο ασιατικό ράλλυ Cross Country, με τα χρώματα της Two & Four Motor Sports rally team, πανηγύρισε η Mitsubishi, συμμετέχοντας με ένα plug-in υβριδικό-ηλεκτρικό Outlander PHEV 4WD.

Ο αγώνας διήρκεσε από τις 9 έως τις 15 Αυγούστου, ξεκινώντας από την Ταϋλάνδη και τερματίζοντας στη Καμπότζη, με το Outlander PHEV να συμμετέχει στην κατηγορία Τ1Ε διανύοντας 1.986 χλμ. σε 19 ώρες 17 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα, αποδεικνύοντας την αξιοπιστία του ακόμα και σε ακραίες οδικές συνθήκες.

Χρησιμοποιώντας την τροποποιημένη ανάρτηση του περσινού αγωνιστικού αυτοκινήτου, το Outlander PHEV rally car έτρεξε αξιοποιώντας σχεδόν το ίδιο σύστημα κίνησης Plug-in Hybrid Electric Vehicle (PHEV) και τα μηχανικά μέρη του μοντέλου παραγωγής.

Το ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου δυναμικής συμπεριφοράς οχήματος Super All-Wheel Control (S-AWC) ήταν ρυθμισμένο για αγωνιστική χρήση διασφαλίζοντας καλύτερη πρόσφυση. Στις μετατροπές περιλαμβάνονταν, μεταξύ άλλων, η τοποθέτηση roll cage και προστατευτικής ποδιάς κάτω από το αμάξωμα και η χρήση ελαφρύτερων στοιχείων για εξοικονόμηση βάρους (καπό, πίσω πόρτα, εξαρτήματα εσωτερικού).

Επίσης αναβαθμίστηκε η στεγανοποίηση του αμαξώματος και προστέθηκε μια προέκταση της εισαγωγής αέρα (αναπνευστήρας) για τα υδάτινα περάσματα.

Μιλώντας για την επιτυχία της ομάδας ο Τεχνικός Διευθυντής Yasuo Tanaka δήλωσε: «Επειδή οι ακραίες οδικές συνθήκες που είναι μοναδικές στο Asia Cross-Country Rally μας δυσκόλεψαν πολύ όταν τρέξαμε για πρώτη φορά το 2013, αποφασίσαμε να αυξήσουμε την απόσταση από το έδαφος ώστε να βελτιώσουμε τις off-road επιδόσεις του αυτοκινήτου στον φετινό αγώνα».

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος και περήφανος που το Outlander PHEV απέδειξε τόσο πειστικά την αξιοπιστία και αντοχή του plug-in υβριδικού ηλεκτρικού συστήματος κίνησης της MMC αλλά και τις εξαιρετικές δυνατότητες των συστημάτων TwinMotor 4WD και S-AWC».

auto.in.gr