Στις 30 Σεπτεμβρίου λέγεται ότι η Microsoft θα παρουσιάσει τα Windows 9! Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι σε… κάτι περισσότερο από 37 ημέρες (!) θα απαλλαγώ από τα Windows 8 και ό,τι τα ακολούθησε υπό μορφή υποεκδόσεων ή update. Κυρίως, γεννιέται μια ελπίδα μέσα μου ότι τα Windows θα πάψουν να με ενοχλούν. Δεν μπορεί, θα το έχουν πάρει το μήνυμα εκεί στο Ρέντμοντ.

Ξέρω ότι δεν συμφωνούν όλοι πως τα Windows 8 είναι τα χειρότερα Windows όλων των εποχών. Ακόμα κι εγώ που έπιασα εαυτόν να απομακρύνεται συνειδητά και ασυνείδητα από την χρήση του ολοκαίνουργιου και πανέμορφου κατά τα άλλα laptop μου, αντιλαμβάνομαι ότι η πρόκληση που είχε να αντιμετωπίσει το τμήμα ανάπτυξης ήταν εξαιρετικά μεγάλη. Οι χρήστες πάντοτε αντιδρούν στο νέο, μας είχαν πει οι δάσκαλοι από τα πρώτα μαθήματα προγραμματισμού, πάντα ήταν δύσκολο να μιλήσει ο προγραμματιστής με τον τελικό χρήστη. Όμως εδώ, το πράγμα παράγινε.

Οι ενοχλήσεις είναι αλλεπάλληλες και δεν μπορείς να κάνεις κυριολεκτικά τίποτα παραγωγικό σε εύλογο χρόνο με ένα μηχάνημα  που κουβαλάει την νεότερη έκδοση των Windows. Το υποχρεωτικό Update στα Windows 8.1 δεν κατέβαινε με τίποτα, τα μηνύματα μπλοκαρίσματος εφαρμογών μου έσπασαν τα νεύρα, για να μην μιλήσω για το μπέρδεμα με το desktop και το άλλο, το Metro. Έφτασα στο σημείο να σκεφτώ σοβαρά να λοξοδρομήσω προς την Apple, αλλά οι πιο ψύχραιμοι με συγκράτησαν. Αντιμετωπίζω με τρόμο την ιδέα ότι θα χρειαστεί να κάνω πραγματική δουλειά στο μηχάνημα και είμαι πρόθυμη να δουλέψω νύχτα στο γραφείο με τα ήσυχα και καλόβολα XP αν χρειαστεί για να σώσω τους γύρω μου από το βέβαιο επόμενο ξέσπασμα θυμού.

Με ελάχιστα γνωστά για τα επόμενα Windows, ελπίζω η πληροφορία για το τέλος των Windows 8 να είναι αληθινή. Μόνη μου ανησυχία, μην έχει ξεμείνει καμιά γραμμή κώδικα στα Windows 9.

In.gr Τεχνολογία