Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στα ημιτελικά των 100μ. η Κοκλώνη, πρόκριση για Στεφανίδη, Κυριακοπούλου στο επί κοντώ

Στα ημιτελικά των 100μ. η Κοκλώνη, πρόκριση για Στεφανίδη, Κυριακοπούλου στο επί κοντώ

Στα ημιτελικά των 100μ. του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου της Ζυρίχης προκρίθηκε η Γεωργία Κοκλώνη με 11.46. Η Ελληνίδα αθλήτρια ήταν 5η στη σειρά της, όμως περνάει βάσει επίδοσης στις αυριανές ημιτελικές σειρές των 100μ. Εκτός συνέχειας έμεινε η Κύπρια, Παπαιωάννου με 11.64. Με διπλή ελληνική εκπροσώπηση θα διεξαχθεί την Πέμπτη ο τελικός του άλματος επί κοντώ γυναικώ, καθώς Στεφανίδη και Κυριακοπούλου πήραν το εισιτήριο. Anτίθετα εκτός ημιτελικών των 100μ. εμπόδια έμεινε η Ελισάβετ Πεσιρίδου

Στα ημιτελικά των 100μ. του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου της Ζυρίχης προκρίθηκε η Γεωργία Κοκλώνη με 11.46.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τερμάτισε πέμπτη στην τέταρτη προκριματική σειρά και μπήκε στην 24άδα του ημιτελικού ως επιλαχούσα, καθώς προκρίνονταν τέσσερις από κάθε σειρά και ακόμη τέσσερις αθλήτριες με βάση την επίδοση και η Κοκλώνη ήταν δεύτερη.

Νικήτρια της σειράς ήταν η Γαλλίδα Μιριάμ Σουμαρέ με 11.03, που ήταν ο καλύτερος χρόνος και στις πέντε προκριματικές σειρές και ισοφαρίζει την καλύτερη φετινή επίδοση στην Ευρώπη.

Η Μαρία Γάτου, η οποία ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό στο μετατάρσιο, ήταν παρούσα στην εκκίνηση της πρώτης σειράς, αλλά σταμάτησε μετά από λίγα μέτρα και πλέον θα προσπαθήσει να είναι έτοιμη το Σάββατο για τη σκυταλοδρομία 4Χ100μ. Στα προκριματικά των 100μ. συμμετείχε και η Κύπρια Ραμόνα Παπαϊωάννου, η οποία τερμάτισε έκτη στην τρίτη σειρά με 11.64 και αποκλείστηκε.

Στον τελικό Στεφανίδη και Κυριακοπούλου

Με διπλή ελληνική εκπροσώπηση θα διεξαχθεί την Πέμπτη ο τελικός του άλματος επί κοντώ γυναικών, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου της Ζυρίχης.

Η Κατερίνα Στεφανίδη υπερέβη τα 4.45 μέτρα με την δεύτερη προσπάθεια και προκρίθηκε στον τελικό, όπως και η Νικόλ Κυριακοπούλου, που ξεπέρασε το ίδιο ύψος, αλλά με την τρίτη προσπάθεια (αμφότερες ξεκίνησαν από τα 4.35μ., τα οποία πέρασαν με την πρώτη). Οι αθλήτριες δεν χρειάσθηκε να κάνουν προσπάθειες στα 4.50μ που ήταν και το όριο πρόκρισης.

Οι 13 αθλήτριες που υπερέβησαν τα 4.45 μέτρα και θα διεκδικήσουν τα τρία μετάλλια, είναι οι εξής:

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ, ΝΙΚΟΛ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, Κάρολιν Χινγκστ (Γερμανία), Γιρίνα Σβομπόντοβα (Τσεχία), Ανγκέλικα Μπένγκτσον (Σουηδία), Αντζέλικα Σιντόροβα (Ρωσία), Μαριόν Λοτού (Γαλλία), Μίνα Νίκανεν (Φινλανδία), Αντζελίνα Ζουκ (Ρωσία), Λίζα Ρίζι (Γερμανία), Κίρα Γκρίνμπεργκ (Αυστρία), Αλάνια Λουτόφσκαγια (Ρωσία), Τίνα Σούτεϊ (Σλοβενία).

Αποκλεισμός με ατομικό ρεκόρ για την Πεσιρίδου

Εκτός ημιτελικών των 100μ. εμπόδια έμεινε η Ελισάβετ Πεσιρίδου, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου που άρχισε σήμερα στη Ζυρίχη.

Η 22χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια που συμμετείχε για πρώτη φορά σε μεγάλη διοργάνωση σε επίπεδο γυναικών, σημείωσε ατομικό ρεκόρ με 13.27, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να της δώσει την πρόκριση για τον επόμενο γύρο, καθώς τερμάτισε έβδομη στην τέταρτη και τελευταία προκριματική σειρά και κατετάγη 25η στο σύνολο.

Νικήτρια στη σειρά της Πεσιρίδου ήταν η Βρετανίδα, Τίφανι Πόρτερ, η οποία πέτυχε και την καλύτερη επίδοση των προκριματικών με 12.69.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024