Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
To αποδοτικότερο μέλλον της Skoda Fabia

To αποδοτικότερο μέλλον της Skoda Fabia

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν τα κινητήρια σύνολα που θα εξοπλίσουν την τρίτη γενιά της Skoda Fabia, εξασφαλίζοντας οικονομία καυσίμου της τάξης του 17%.

Με τους τελευταίας γενιάς, προδιαγραφών EU6, πρόκειται να εξοπλιστεί η τρίτη κατά σειρά γενιά της Skoda Fabia.

H τσεχική αυτοκινητοβιομηχανία έδωσε στο φως της δημοσιότητας την πλήρη γκάμα των κινητήριων συνόλων του δημοφιλούς super mini, η επίσημη πρεμιέρα του οποίο πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο προσεχές σαλόνι αυτοκινήτου που θα φιλοξενήσει η γαλλική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τη Skoda, λοιπόν, η νέα Fabia θα είναι αποδοτικότερη κατά 17% σε σχέση με τη μέχρι σήμερα γνωστή εκδοχή της, καθώς και οι επτά κινητήρες (τέσσερις βενζίνης και τρεις diesel) θα συνδυάζονται με σύστημα start&stop και λειτουργία ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση.

Αφετηρία για την βενζινοκίνητη γκάμα του αυτοκινήτου θα αποτελέσει ο τρικύλινδρος, ατμοσφαιρικός κινητήρας χωρητικότητας 1,0 λίτρου και απόδοσης 60 ίππων.

Τους 110 ίππους φτάνει ο αναβαθμισμένος TSI κινητήρας των 1,2 λίτρων, ο οποίος θα αποτελέσει την ισχυρότερη επιλογή στην αρχή της εμπορικής πορείας της νέας Fabia.

Σε τρεις εκδόσεις ισχύος –από 75 έως και 105 ίππους- θα προσφέρεται ο νέος, κινητήρας diesel των 1,4 λίτρων. Μάλιστα, στα τέλη του 2015 το εν λόγω μοτέρ πρόκειται να εξοπλίσει τη φιλικότερη προς το περιβάλλον έκδοση της νέας Fabia (Greenline), η οποία θα καταναλώνει μόλις 3,1 λίτρα καυσίμου ανά 100 χλμ. και θα εκπέμπει 82 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο.

Πέρα από τους αποδοτικότερους κινητήρες, η νέα Fabia θα διαθέτει και χαμηλότερο, κατά 65 κιλά βάρος, με την τρικύλινδρη έκδοση βενζίνης του ενός λίτρου να ξεκινά από τα 980 κιλά.

auto.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024