Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το πρόωρο τέλος του Στίβεν Τζέραρντ από την εθνική Αγγλίας

Το πρόωρο τέλος του Στίβεν Τζέραρντ από την εθνική Αγγλίας

Η νέα τεράστια αποτυχία της εθνικής Αγγλίας να περάσει ακόμη και από τον όμιλό της στη φάση των «16» του Μουντιάλ της Βραζιλίας, όπως ήταν αναμενόμενο, θα έφερνε αλλαγές στα «τρία λιοντάρια». Ωστόσο, η ανακοίνωση του αρχηγού, Στίβεν Τζέραρντ, ότι αποχωρεί από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας, προκαλεί παγκόσμια αίσθηση.

Η νέα τεράστια αποτυχία της εθνικής Αγγλίας να περάσει ακόμη και από τον όμιλό της στη φάση των «16» του Μουντιάλ της Βραζιλίας, όπως ήταν αναμενόμενο, θα έφερνε αλλαγές στα «τρία λιοντάρια». Ωστόσο, η ανακοίνωση του αρχηγού, Στίβεν Τζέραρντ, ότι αποχωρεί από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας, προκαλεί παγκόσμια αίσθηση.

Ο αρχηγός της Λίβερπουλ, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας το τέλος της καριέρας του αναφορικά με την εθνική Αγγλίας, έπειτα από 14 χρόνια και έχοντας καταγράψει 114 συμμετοχές (τις 38 ως αρχηγός, 21 γκολ, 13 κίτρινες κάρτες και μία κόκκινη) με το εθνόσημο στο στήθος.

Ο 34χρονος πια Τζέραρντ έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα των «τριών λιονταριών» το 2000 και κλείνει τον «κύκλο» του στην εθνική, χωρίς να έχει καταφέρει να γευτεί κάποια μεγάλη επιτυχία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο «κλαμπ» των παικτών που έχουν σπάσει το φράγμα των 100 συμμετοχών στην εθνική Αγγλίας βρίσκονται ακόμη οι Μπόμπι Μουρ (108), Άσλεϊ Κόουλ (107), Μπόμπι Τσάρλτον (106), Φρανκ Λάμπαρντ (106) και Μπίλι Ράιτ (105). Η FA ανακοίνωσε ότι ο Τζέραρντ θα συνεχίσει ως πρεσβευτής «τη δυνατή σχέση που ανέπτυξε με την FA στη διάρκεια της καριέρας του στην εθνική Αγγλίας».

Ο Τζέραρντ αποχαιρέτησε τα «λιοντάρια» με την παρακάτω ανακοίνωση στη σελίδα της FA:

«Απόλαυσα κάθε λεπτό της εκπροσώπησης της χώρας μου και είναι μια λυπηρή ημέρα για μένα, γνωρίζοντας ότι δεν θα φορέσω ξανά τη φανέλα της εθνικής Αγγλίας. Όμως, ανυπομονώ να συνεχίσω τη δυνατή σχέση μου με την FA και να τη βοηθήσω με όποιο τρόπο μπορώ για να προχωρήσει μπροστά. Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια και τους φίλους μου για ολόκληρη την υποστήριξή τους στη διάρκεια του «ταξιδιού» μου με την εθνική Αγγλίας.

Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι ήταν μέρος της διεθνούς καριέρας μου, από τους προπονητές της εθνικής Αγγλίας, υπό την καθοδήγηση των οποίων αγωνίστηκα, έως το προσωπικό της FA και, φυσικά, όλους τους παίκτες που ήμουν τυχερός για να αγωνιστώ πλάι τους.

Οι φίλαθλοι ήταν απίστευτοι, όχι μόνο στη Βραζιλία, όταν στήριζαν την ομάδα παρά τα απογοητευτικά αποτελέσματα. Θα ήθελα ειδικά να ευχαριστήσω τον Ρόι (σ.σ. Χότζσον), πρώτα επειδή μου έδωσε μόνιμα την αρχηγία, όταν ανέλαβε την εθνική, κάνοντάς με τον πιο υπερήφανο άνθρωπο στη χώρα και επιτρέποντάς μου να πραγματοποιήσω το παιδικό όνειρό μου.

Είχε μεγάλη κατανόηση τις τελευταίες εβδομάδες και είναι ένας άνδρας που θα τον έχω πάντα σε πολύ μεγάλη υπόληψη. Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση, μια από τις πιο δύσκολες που έπρεπε να πάρω στην καριέρα μου. Αγωνιούσα γι’ αυτό από τότε που επέστρεψα από τη Βραζιλία και έχω μιλήσει στην οικογένεια, στους φίλους και τους ανθρώπους που είναι κοντά σε μένα στο ποδόσφαιρο, πριν φτάσω σε αυτό το σημείο.

Πολύ σημαντικό είναι ότι ο Μπρένταν (σ.σ. Ρότζερς, ο προπονητής της Λίβερπουλ) ήταν φανταστικός και προφανώς πρέπει να προσέχω το σώμα μου όσο το δυνατόν περισσότερο, προκειμένου να διασφαλίσω ότι θα μπορώ να δίνω τα πάντα όταν βγαίνω στον αγωνιστικό χώρο.

Για να διασφαλίσω ότι θα μπορώ να συνεχίσω να αγωνίζομαι σε υψηλό επίπεδο και να δίνω τα πάντα στη Λίβερπουλ, πιστεύω ότι αυτή είναι η σωστή απόφαση και το ότι το Champions League επιστρέφει στο Άνφιλντ είναι άλλος ένας σημαντικός παράγοντας στην απόφασή μου».

Από την πλευρά του, ο προπονητής της εθνικής Αγγλίας, Ρόι Χότζσον, δήλωσε: «Ενώ είμαι απογοητευμένος από την απόφαση, μπορώ να καταλάβω απόλυτα τη θέση του Στίβεν και δεν μπορώ να έχω παράπονα, δεδομένης της απίστευτης υπηρεσίας που έχει προσφέρει στη χώρα του. Πρέπει να σεβαστώ τις επιθυμίες του, λόγω των συζητήσεων που κάναμε και της μεγάλης και προσεκτικής σκέψης του στο θέμα.

Είναι ένας απίστευτος άνδας και ένας φανταστικός ποδοσφαιριστής, τον οποίο ήμασταν όλοι ευλογημένοι που βλέπαμε τόσο συχνά με τη φανέλα της εθνικής Αγγλίας. Ποτέ δεν είναι σύμπτωση το ότι άνθρωποι φτάνουν ένα τόσο ιλλιγιώδες νούμερο όπως είναι οι 114 συμμετοχές, αυτό είναι ένα σημάδι του θαυμάσιου ταλέντου του, το οποίο συνδυάστηκε με ένα τεράστιο δυναμισμό και αποφασιστικότητα για να φτάσει μέχρι το υψηλότερο επίπεδο. Δεν είναι μόνο ένας παίκτης που ξεσηκώνει τον κόσμο με στιγμές λάμψης.

Ήταν ένας τρομερός αρχηγός και ένα εξαιρετικό παράδειγμα για όλους όσοι ήταν τυχεροί να έρθουν σε επαφή μαζί του. Θα μας λείψουν οι ηγετικές ικανότητές του, καθώς κοιτάζουμε προς τα προκριματικά του EURO 2016 με μια νεανική ομάδα παικτών.

Του εύχομαι τα καλύτερα στο μέλλον, μολονότι ξέρω ότι μπορώ να στηριχθώ στη συνεχιζόμενη στήριξη και επιρροή του ως μια παρουσία βοήθειας στην πορεία προς τα εμπρός».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024