Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ford Focus ST 2015: Όταν η πραγματικότητα ξεπερνά τον -εικονικό- εαυτό της…

Ford Focus ST 2015: Όταν η πραγματικότητα ξεπερνά τον -εικονικό- εαυτό της…

…ή όταν το νέο Focus ST νίκησε τον εικονικό εαυτό του με φόντο το Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood –το πραγματικό-  και την αντίστοιχη εικονική εκδοχή της ανάβασης που, από φέτος, προστέθηκε στην έκτη έκδοση του Gran Turismo.

Συνήθως όταν πρόκειται για εικονική πραγματικότητα και ψηφιακά αυτοκίνητα σε video games όπως το Gran Turismo 6 τα πράγματα είναι συνήθως καλύτερα, εντυπωσιακότερα και γρηγορότερα.

Αυτό το σκεπτικό ανέτρεψε προς το καλύτερο το Ford Focus ST το οποίο κατάφερε να κερδίσει τον εικονικό εαυτό του στην πρώτη διοργάνωση του είδους με φόντο το Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood.

Αναλυτικότερα με αφορμή την παραπάνω διοργάνωση όπου έκανε το ντεμπούτο του το Ford Focus ST, η «μπλε οβάλ» φίρμα σε συνεργασία με τη Sony, έβαλε το «real thing» με το δίλιτρο turbo των 250 ίππων να ανταγωνιστεί το ψηφιακό εαυτό του στον Gran Turismo, με πεδίο μάχης την ανάβαση του Goodwood η οποία, από φέτος, υπάρχει ως επιλογή στο δημοφιλές παιχνίδι.

Στο τιμόνι του πραγματικού Ford Focus ST βρέθηκε ο Ben Collins ο γνωστός ως Stig από το Top Gear, ενώ την οδήγηση του εικονικού μοντέλου σε προσομοιωτή με το Gran Turismo 6,ανέλαβε ο Krisztian Somodi.

Νικητής αναδείχθηκε ο Stig με το πραγματικό Focus ST με χρόνο 1:05:13, έναντι 1:05:23 του εικονικού μοντέλου και του χρόνου του Krisztian Somodi φανατικού παίκτη Gran Turismo o οποίος όμως αποδείχθηκε κατά 1/10 του δευτερολέπτου πιο αργός στα 1,86 χλμ. της ανάβασης του Goodwood.

Σε ό,τι αφορά τις εμπειρίες των δύο αντιπάλων, σύμφωνα με το νικητή, Ben Collins, «Η οδήγηση ενός αυτοκινήτου όπως το Focus ST εναντίον της εικονικής εκδοχής του ήταν κάτι που έκανα για πρώτη φορά. Δεν είχα ιδέα ποιος ήταν πρώτος, γι’ αυτό ενθουσιάστηκα όταν συνειδητοποίησα ότι είχα κερδίσει» δήλωσε ο Stig, επισημαίνοντας παράλληλα για το νέο μοντέλο ότι: “Το Focus ST ήταν ανέκαθεν ένα καταπληκτικό αυτοκίνητο, αλλά η νέα έκδοση προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση και ταχύτερες αντιδράσεις».

Σε ό,τι αφορά τις εντυπώσεις του δεξιοτέχνη του ψηφιακού Focus ST και του Gran Turismo, «Ήταν ένας αγώνας που κρίθηκε στο νήμα και που δημιούργησε αίσθηση καθώς ο αντίπαλος θα ήταν ένα πραγματικό αυτοκίνητο με επαγγελματία οδηγό. Όσο για το εικονικό Focus ST έχει εμφάνιση, αίσθηση και ήχο πραγματικού αυτοκινήτου».

auto.in.gr

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024