Στην πίστα του Donington Park είχαν την ευκαιρία να κινηθούν τα μονοθέσια της Formula E, ολοκληρώνοντας με επιτυχία το πρώτο shakedown της σεζόν.

Η βροχή δεν εμπόδισε τους επτά οδηγούς (Karun Chandhok, Bruno Senna, Franck Montagny, Jaime Alguersuari, Sam Bird, Lucas di Grassi και Daniel Abt) που έχουν ήδη «κλειδώσει» τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα της Formula E να πάρουν μια πρώτη γεύση από τα ηλεκτροκίνητα μονοθέσια.

Παράλληλα δόθηκε η ευκαιρία και σε αρκετούς από τους οδηγούς που εξακολουθούν να διεκδικούν μία θέση στην εναρκτήρια σεζόν της Formula E. Ανάμεσα σε αυτούς ξεχώρισε ο γνωστός από την παρουσία του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 Ν. Heidfeld, ο οποίος ταξίδεψε στη Μ. Βρετανία για λογαριασμό της Venturi FE operation.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Adretti Autosport, Rob Arnott, δήλωσε ενθουσιασμένος από τη λειτουργία του μονοθεσίου αλλά και από τη συμπεριφορά των βρόχινων ελαστικών της Michelin.

Ικανοποιητική, παρά τα μικρά προβλήματα που αντιμετώπισαν, χαρακτήρισε την παρουσία της Mahindra Racing στο Donington Park, ο επικεφαλής της ομάδας Dilbagh Gill, υπογραμμίζοντας ότι ο B. Senna βγήκε από το μονοθέσιο με ένα τεράστιο χαμόγελο.

Οι πρώτες, εκτεταμένες δοκιμές της Formula E, οι οποίες θα είναι ανοικτές και για το κοινό, θα πραγματοποιηθούν στην ίδια πίστα στις 3 Ιουλίου, ενώ το πρωτάθλημα πρόκειται να ξεκινήσει από το Πεκίνο στις 13 Σεπτεμβρίου.

auto.in.gr