«Οι άνθρωποι αυτοί, από τη στιγμή που ήμουν ο πρώτος που αντιτάχθηκε έμπρακτα με το θέμα των συσσιτίων, δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να με ψηφίσουν. Και καλά θα κάνουν να μην με ψηφίσουν, διότι είμαι εκ διαμέτρου αντίθετος σε ό,τι πρεσβεύουν» τόνισε ο Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 λίγο προτού πέσει η αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας για τον Δήμο Αθηναίων.

Αναρωτήθηκε όμως αν μπορεί να πει το ίδιο και ο αντίπαλός του: «Ξέρουν ποιο είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τη μετανάστευση; Το έχουν δει; Ξέρουν ότι μιλάει για ελεύθερες διαδικασίες νομιμοποίησης, ότι μιλάει για ελεύθερη είσοδο στην Ελλάδα όλων των μεταναστών; Θέλουν λοιπόν να ψηφίσουν τον κ. Σακελλαρίδη; Ας τον ψηφίσουν, μετά λόγου γνώσεως.

» Να έχουμε καθαρό το πρόσωπό μας όταν απευθυνόμαστε στους ψηφοφόρους και πλήρες. Όχι μόνο να κλείνουμε το μάτι ως αντιμνημονιακοί, αλλά να λέμε με σαφή τρόπο όλες μας τις θέσεις και από εκεί και πέρα, κάθε ψηφοφόρος αντλεί τα συμπεράσματά του.»

Για όσους λένε ότι δεν έχει παρουσιάσει έργο, εξηγεί: «Ξέρετε γιατί δεν τα βλέπετε αυτά τα έργα; Διότι δεν δανειστήκαμε από τράπεζες και χρειάστηκε, φέρνοντάς τα από το ΕΣΠΑ, να περάσουν δυο χρόνια για να πάμε στις Βρυξέλλες, να φέρουμε τα κονδύλια, να κάνουμε τις μελέτες κτλ.

» Είναι και τα άυλα έργα. Είναι ότι έτρεξες και έφερες τα κονδύλια και είναι ότι μετέτρεψες την αναπτυξιακή εταιρεία του δήμου φορέα διαχείρισης ευρωπαϊκών προγραμμάτων, για να πάμε στην Αθήνα του 2020 και επέκεινα. Λειτουργήσαμε όπως έπρεπε να λειτουργήσει μια πολύ σοβαρή δημοτική αρχή στην πιο κρίσιμη περίοδο λειτουργίας του δήμου.»

Για το παραεμπόριο σημειώνει ότι ο σωστός όρος είναι λαθρεμπόριο, τονίζοντας την ανάγκη να ελεγχθούν οι είσοδοι των προϊόντων στην χώρα.

Για τα δημοτικά τέλη είπε ότι σε γενικές γραμμές κρατήθηκαν σταθερά, λέγοντας ότι σε περιοχές που είχαν παρακμάσει μειώθηκαν, ενώ σε άλλες όπου ήταν αδικαιολόγητα χαμηλά, αυξήθηκαν.

«Σε περιοχές όπου έπρεπε να κρατήσουμε τη ζωή, τα πήγαμε σε συμβολικό επίπεδο, όπως στην Ομόνοια. Τα τραπεζοκαθίσματα στοίχιζαν 250 ευρώ το τετραγωνικό και τα πήγαμε 5, για να δώσουμε ζωή. Το ίδιο και στην Πλατεία Αττικής ή στην Πλατεία Αμερικής.»

Για την εκπροσώπηση του «Παναθηναϊκού Κινήματος» στο δημοτικό συμβούλιο, είπε ότι είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, διότι για πρώτη φορά ομάδα της πόλης αυτόνομα βγάζει έδρα στο δημοτικό συμβούλιο.

«Η θέση μου είναι καθαρή: φαίνεται ότι το project της Διπλής Ανάπλασης ουσιαστικά έχει παραπεμφθεί στις καλένδες, διότι η ΠΑΕ και ο Ερασιτέχνης δεν το θέλουν και προτιμούν τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και έτσι ο δήμος είναι υποχρεωμένος να συνεργαστεί. Και θέλω να διαψεύσω για μία ακόμη φορά όλα όσα έχουν ακουστεί ή γραφτεί, διότι, όπως είπε και ο κ. Αλαφούζος, ο δήμος βοήθησε στη μεταφορά της έδρας πριν από έξι μήνες στη Λεωφόρο.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ