Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυστρία: Η νίκη της Κοντσίτα, νίκη της ανεκτικότητας και του σεβασμού

Αυστρία: Η νίκη της Κοντσίτα, νίκη της ανεκτικότητας και του σεβασμού

Η νίκη της Αυστρίας και της 25χρονης Κοντσίτα στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision «είναι επίσης μια νίκη της Ευρώπης για την ανεκτικότητα και το σεβασμό» δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού της Αυστρίας, κάνοντας νύξη στις ευρωεκλογές. Το τραγούδι Rise Like a Phoenix της εκκεντρικής Κοντσίτα αναδείχθηκε μεγάλος νικητής του 59ου διαγωνισμού της Eurovision.

Η Αυστρία με το τραγούδι Rise Like a Phoenix και την εκκεντρική Κοντσίτα αναδείχθηκε μεγάλος νικητής του 59ου διαγωνισμού της Eurovision.

Η νίκη της Αυστρίας και της 25χρονης Κοντσίτα στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision «είναι επίσης μια νίκη της Ευρώπης για την ανεκτικότητα και το σεβασμό», δήλωσε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου προς την Κυριακή ο υπουργός Πολιτισμού της Αυστρίας.

Ο Τζοσεφ Οστεμάγιερ χαιρέτισε επίσης το γεγονός ότι η Αυστρία θα φιλοξενήσει τον επόμενο διαγωνισμό το 2015.

«Συγχαρητήρια Κοντσίτα! Φοβερή ψηφοφορία. Οι πολίτες της ΕΕ χρησιμοποιούν πλέον το δικαίωμά τους να ψηφίζουν για μια ανοικτή Ευρώπη» έγραψε στο Twitter η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Σουηδίας Μπιργκίτε Όλσον, κάνοντας σαφή νύξη στις ευρωεκλογές.

Η ελληνική συμμετοχή στην Κοπεγχάγη με το «Rise Up» των Freaky Fortune και RiskyKidd έλαβε την 20η θέση με 35 βαθμούς.

«Για μένα το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα», είπε η 25χρονη νικήτρια του διαγωνισμού σε συνέντευξη Τύπου μετά το θρίαμβό της.

«Αλλά και για την κοινωνία μας, απλά μου έδειξε ότι υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που θέλουν να προχωρήσουν στο μέλλον, δεν οπισθοδρομούν με σκέψεις του παρελθόντος» συμπλήρωσε.

Η Αντριάνα Μαγγανιά ανακοίνωσε από την Αθήνα τη βαθμολογία που έδωσε η Ελλάδα στους συμμετέχοντες του τελικού, με τους 12 βαθμούς να πηγαίνουν στην Αυστρία.

Οι 26 χώρες που διαγωνίστηκαν στον τελικό της Eurovision ήταν με σειρά εμφάνισης οι εξής: Ουκρανία, Λευκορωσία, Αζερμπαϊτζάν, Ισλανδία, Νορβηγία, Ρουμανία, Αρμενία, Μαυροβούνιο, Πολωνία, Ελλάδα, Αυστρία, Γερμανία, Σουηδία, Γαλλία, Ρωσία, Ιταλία, Σλοβενία, Φινλανδία, Ισπανία, Ελβετία, Ουγγαρία, Μάλτα, Δανία, Ολλανδία, Σαν Μαρίνο και Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο τελικός του διαγωνισμού μεταδόθηκε από τη ΝΕΡΙΤ με σχολιαστές τους τη Μαρία Κοζάκου και τον Γιώργο Καπουτζίδη.

Το φαινόμενο Κοντσίτα

Την παράσταση έκλεψε για ακόμη μια φορά η Κοντσίτα από την Αυστρία. Γεννημένος ως Τόμας Νόιβιρτ το 1988, όπως αναφέρεται στον δικτυακό τόπο που δημιούργησε, σπούδασε σε σχολή μόδας και έλαβε μέρος σε σόου της τηλεόρασης της χώρας του.

Ως Conchita εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2011, στο reality «Die große Chance». Πριν υιοθετήσει την drag queen περσόνα Κοντσίτα, ο Tom εργαζόταν ως διακοσμητής καταστημάτων.
Για τις ανάγκες άλλου reality show, δούλεψε σε εργοστάσιο ψαριών και έζησε με φυλές νομάδων στη Ναμίμπια. To 2009 τραγούδησε σε μουσικό ριάλιτι το Everything της Άννας Βίσση. Έλαβε επίσης μέρος σε τηλεοπτικά σόου και προσπάθησε -ανεπιτυχώς- να προκριθεί στην Eurovision για την Αυστρία το 2012.

Η ίδια σημειώνει ότι η Conchita δημιουργήθηκε ως αντίδραση στην προκατάληψη και τις διακρίσεις που υφίστατο ο Τόμας.

Έντονες ήταν και πάλι οι αποδοκιμασίες σε βάρος της Ρωσίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024