Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το ραντεβού της Αθήνας με τη τζαζ επιστρέφει στην «Τεχνόπολις»

Το ραντεβού της Αθήνας με τη τζαζ επιστρέφει στην «Τεχνόπολις»

Η «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων ανανεώνει το ραντεβού της με την τζαζ για 14η συνεχή χρονιά. Το φετινό Athens technopolis jazz festival θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 29 Μαΐου μέχρι την Κυριακή 1η Ιουνίου και φιλοξενεί μουσικά σχήματα από δώδεκα χώρες.

Η «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων ανανεώνει το ραντεβού της με την τζαζ για 14η συνεχή χρονιά.

Το φετινό Athens technopolis jazz festival θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 29 Μαΐου μέχρι την Κυριακή 1η Ιουνίου και φιλοξενεί μουσικά σχήματα από δώδεκα χώρες (Ουγγαρία, Ισραήλ, Ελλάδα, Ολλανδία, Ισπανία, Αυστρία, Λουξεμβούργο, Πορτογαλία, Κύπρο, Ιταλία, Βέλγιο και Τουρκία).

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Ώρα έναρξης: 21.00.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Πέμπτη 29 Μαΐου

  • 20.00 – 21.00 Big Band Δήμου Αθηναίων. Η Big Band του Δήμου Αθηναίων ιδρύθηκε το 1998 με πρωτοβουλία του βιρτουόζου πιανίστα Γιάννη Τερεζάκη και έκτοτε καταγράφει μια ενεργή και σημαντική παρουσία στα μουσικά δρώμενα του δήμου της Αθήνας, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας.
  • 21.00 – 22.00 Egy Kiss Erzsi Zene (Ουγγαρία). Η Έρτσι Κις στο τραγούδι, οι Άρπαντ Βάντοβιτς στο μπάσο, Γιάνος Μπουγντόσο στην κιθάρα και Ξάμπα Νέμεθ στα ντραμς φτιάχνουν ένα μουσικό αμάλγαμα κλασικής τζαζ με ροκ εντάσεις και τζαζ ροκ τεχνοτροπίες με στοιχεία από κεντροευρωπαϊκά και βαλκανικά τραγούδια που εμπλέκονται με πανκ τεχνικές, ακατάληπτες γλωσσικές προσμίξεις και ισχυρές δόσεις χιούμορ. Το γκρουπ ετοιμάζει τώρα το νέο του δίσκο.
  • 22.00 – 23.00 Tamuz Nissim (Ισραήλ). Η Ταμούζ Νισίμ βαδίζει σε μουσικούς δρόμους που αντλούν από τις πιο μοντέρνες όψεις του vocal jazz ρεπερτορίου. Ο πρώτος της δίσκος, «The Music Stays In A Dream», κυκλοφόρησε πέρσι και σε αυτόν συνεργάζονται εξαιρετικοί έλληνες τζαζ μουσικοί.
  • 23.00 – 00.00 Singularity Project (Ελλάδα). Με όνομα που μπορεί να προκύπτει από τη θεωρητική φυσική ή και την επιστημονική φαντασία, το δημιουργικό αυτό μουσικό σχήμα αποτελείται από τον πιανίστα Βαγγέλη Στεφανόπουλο, τον σαξοφωνίστα και φλαουτίστα Ντέιβιντ Λιντς, τον κιθαρίστα Αντέντζι Αντετάγιο, τον μπασίστα Γιόελ Σότο και τον ντράμερ Γιάννη Αγγελόπουλο.

Παρασκευή 30 Μαΐου

  • 21.00 – 22.00 Rembrandt Frerichs Trio (Ολλανδία). Ο πιανίστας Ρέμπραντ Φρέριχς γνωρίζει σε βάθος την παράδοση της αμερικάνικης τζαζ – όμως επιλέγει να μην την ακολουθεί τυφλά και προσπαθεί πάντα να βάζει μέσα της το προσωπικό του μουσικό άρωμα και γούστο, το οποίο αντλεί μέσα από τις μουσικές παραδόσεις διαφόρων λαών. Η μουσική του συμπεριλαμβάνει στοιχεία κλασικής, αυτοσχεδιασμού, world μουσικής κ.λπ.
  • 22.00 – 23.00 Ximo Tebar Band (Ισπανία). Ο δεξιοτέχνης κιθαρίστας Χίμο Τεμπάρ θεωρείται ως δημιουργός που εκσυγχρονίζει περαιτέρω έναν ιδιόμορφο «μεσογειακό ήχο» που ήδη καλλιεργείται εδώ και δεκαετίες στην διεθνική τζαζ και που επικεντρώνεται σε έντονα ισπανικά μουσικά στοιχεία. Έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της τζαζ και έχει συμμετάσχει σε όλα τα μεγάλα τζαζ φεστιβάλ της Ισπανίας και της Ευρώπης.
  • 23.00 – 00.00 Lylit – Loscher Duo (Αυστρία). Μια κιθάρα και δυο φωνές μαζί με ένα ευρύ r ‘n’ b και soul jazz ρεπερτόριο. Η Lylit είναι εξπέρ στα jazz vocals και έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες της βιεννέζικης jazz dance και electronica σκηνής (για παράδειγμα με τον Parov Stelar). Ο δε Loscher είναι ήδη δημιουργός δικών του συγκροτημάτων όπως οι ML4.

Σάββατο 31 Μαΐου

  • 21.00 – 22.00 Reis / Demuth / Wiltgen (Λουξεμβούργο). Ο πιανίστας Μιχέλ Ράις, ο μπασίστας Μαρκ Ντεμούθ και ο ντράμερ Πολ Γίλτγκεν έφτιαξαν το πρώτο τους τρίο το 1998, όταν ακόμα ήταν στο λύκειο – όμως αυτό δεν τους εμπόδιζε να είναι ανερχόμενα και ξεχωριστά ταλέντα στη τζαζ σκηνή του Λουξεμβούργου. Στη συνέχεια, οι τρεις μουσικοί ακολούθησαν τους δικούς τους δρόμους – όμως το 2011 αποφάσισαν να επανενωθούν σαν τρίο. Στις συνθέσεις τους ενσωματώνουν έντονα στοιχεία από την κλασική και λαϊκή ευρωπαϊκή μουσική παράδοση.
  • 22.00 – 23.00 Lama Trio (Πορτογαλία). Το γκρουπ αποτελείται από τον μπασίστα Γκονκάλο Αλμέιντα, την Σουζάνα Σάντος Σίλβα (τρομπέτα) και τον Καναδό Κρεγκ Σμιθ (ντραμς). Ο ήχος τους -όπως παρουσιάζεται στα δύο μέχρι τώρα άλμπουμ τους, το «Oneiros» και το live «Lamacal»- κινείται σε ένα ευρύ πεδίο που θα μπορούσε να περιγραφεί ως «ηλεκτρο-ακουστική τζαζ δωματίου».
  • 23.00 – 00.00 Symmetry (Κύπρος). Το τρίο αυτό αποτελούν οι Μάριος Τούμπας (πιάνο), Μιχάλης Μέσσιος (κοντραμπάσο) και Ιωάννης Βαφέας (ντραμς). Ο βασικός εκφραστικός τους δρόμος είναι η σύγχρονη τζαζ.

Κυριακή 1 Ιουνίου

  • 21.00 – 22.00 Niccolo Faraci (Ιταλία). Κοντραμπασίστας, συνθέτης και, γενικότερα, sound designer με ενδιαφέροντα μουσικά πρότζεκτ στη σύγχρονη ιταλική τζαζ σκηνή, ο Niccolo Faraci μας δίνει ξεχωριστούς δίσκους, όπως το πρόσφατο «It Came to Broadcast the Yucatan» ή το «Tokyo 2674» του 2012, που δείχνουν έναν βαθύτερο καλλιτεχνικό / διεθνιστικό / οικολογικό κ.λπ. προβληματισμό που βρίσκει διέξοδο και στη μουσική αλλά και στην κινηματογραφική εικόνα. Εδώ θα παίξει με το τρίο του.
  • 22.00 – 23.00 OakTree (Βέλγιο). Το γκρουπ OakTree προέκυψε μέσα από τη μουσική συνάντηση της τσελίστριας Ανεμί Όσμπορν, του ακορντεονίστα Θιμπόλντ Ντίλε και της τραγουδίστριας Σάρα Κλένες. Το OakTree αγκαλιάζει τη τζαζ και την ποπ, το γαλλικό chanson και τα λάτιν, την κλασική και τη βαλκανική μουσική κ.ά.
  • 23.00 – 00.00 Ilhan Ersahin’s Istanbul Sessions (Τουρκία). Ο τούρκος σαξοφωνίστας, γεννημένος στη Στοκχόλμη και με σπουδές στις ΗΠΑ θεωρεί σαν βασικό συστατικό της μουσικής του την μεσανατολική και βαλκανική κουλτούρα την οποία και εντάσσει στις δικές του συνθέσεις και δημιουργίες. Η γκάμα της μουσικής του ενασχόλησης καλύπτει από την παραδοσιακή τούρκικη και τσιγγάνικη μουσική ως την σύγχρονη electronica και ιδιαίτερη θέση μέσα σε αυτήν κατέχει η δουλειά του με τα σχήματα που φέρουν τον τίτλο «Istanbul Sessions».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024