Στη δωρεά περισσοτέρων από 1.500 συσκευασίων φαρμάκων για την ανακούφιση ανασφάλιστων ασθενών, προχώρησε η φαρμακευτική εταιρεία Novartis Hellas μέσω της «Τράπεζας Φαρμάκων ΣΦΕΕ – Δίκτυο Δωρεάν Διάθεσης για Άπορους και Ανασφάλιστους». Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί την α’ φάση μιας ευρύτερης προσπάθειας ενίσχυσης των κοινωνικών ιατρείων της χώρας. 

Πριν από λίγες ημέρες, η εταιρεία ενίσχυσε με φάρμακα που καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος ασθενειών όπως υπέρταση, διαβήτης, ασθένειες του αναπνευστικού, νευρολογικές, δερματικές και ρευματολογικές παθήσεις αλλά και για μεταμόσχευση, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Τα σκευάσματα ύψιστης, υψηλής και μη άμεσης προτεραιότητας θα καλύψουν ανασφάλιστους που θα λαμβάνουν τα φάρμακά τους από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, καθώς επίσης και άπορους όλων των ενοριών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, των Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδας, των Κοινωνικών Ιατρείων 320 Δήμων της χώρας και των Ιδρυμάτων Χρονίως Πασχόντων της χώρας.

Σχολιάζοντας την κοινωνική αυτή πρωτοβουλία, η διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης της Novartis Hellas, Σίσσυ Ηλιοπούλου, επεσήμανε ότι «η εταιρεία καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες για τη βελτίωση της υγείας των ανθρώπων, όχι μόνο μέσω της έρευνας και ανάπτυξης καινοτόμων φαρμάκων, αλλά και μέσω της στήριξης των κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται. Στο κέντρο της φιλοσοφίας της εταιρείας είναι ο άνθρωπος και στόχος του προγράμματος Εταιρικής Ευθύνης της εταιρείας είναι να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην άμβλυνση σημαντικών προβλημάτων που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, στη δημιουργία καλύτερης ποιότητας ζωής για τους πολίτες αλλά πρωτίστως σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που πραγματικά έχουν ανάγκη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Τράπεζα Φαρμάκων είναι μια πρωτοβουλία που διευρύνει και εξελίσσει περαιτέρω τη συνεργασία που έχει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και οι εταιρείες μέλη του με το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του ΙΣΑ και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής για τη στήριξη με φαρμακευτικό υλικό των απόρων και ανασφάλιστων του Μητρώου ΙΣΑ. Παράλληλα συμβάλλει στην κάλυψη των αναγκών του δικτύου των παραρτημάτων των Ιατρείων Κοινωνικής Αποστολής και των Κοινωνικών Ιατρείων και Φαρμακείων που στηρίζει ο ΙΣΑ και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών στους κατά τόπους Δήμους, Ιατρικούς Συλλόγους και Μητροπόλεις.

Η Τράπεζα Φαρμάκων τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας και έχει την επιστημονική επίβλεψη του ΕΟΦ.

health.in.gr