Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Opel Corsa 2015: Ολική επαναφορά

Opel Corsa 2015: Ολική επαναφορά

Το γερμανικό supermini συλλαμβάνεται από το φωτογραφικό φακό για πρώτη φορά με το αμάξωμα που θα έχει στην τελική του μορφή και που, παρά το καμουφλάζ, δίνει το στίγμα της νέας του εικόνας.

H γερμανική φίρμα επιβεβαιώνει με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι το νέο Corsa που θα παρουσιαστεί, σε λιγότερο από έξι μήνες, θα είναι κάτι πολύ παραπάνω από μια απλή ανανέωση του μοντέλου με δεδομένο και ότι θα έχει ως αφετηρία την ίδια πλατφόρμα.

Το νέο Corsa συνελήφθη από το φωτογραφικό φακό με το αμάξωμα που θα έχει στην τελική του μορφή και παρά το καμουφλάζ, είναι παραπάνω από σαφές ότι ο σχεδιασμός του απέχει πολύ από την μέχρι σήμερα γνωστή εκδοχή του μοντέλου.

Μια προσεκτική παρατήρηση αποκαλύπτει ότι το γερμανικό supermini υπακούει στο σχεδιαστικό κώδικα που εισήγαγε το Adam, εξελίσσοντας τον ωστόσο ώστε να ταιριάξει στις δικές του αναλογίες.

Έτσι, τα στοιχεία που συνθέτουν το μπροστινό τμήμα παραπέμπουν σαφώς στο city car της Opel με τη χαρακτηριστική γρίλια, και τις αναλογίες του καπό, ωστόσο τα φωτιστικά σώματα φαίνεται να έχουν ανασχεδιαστεί για τις ανάγκες του Corsa.

Το ίδιο φαίνεται να ισχύει και για τα πίσω φωτιστικά σώματα, ενώ, συνολικά το πίσω τμήμα υιοθετεί πιο έντονες γραμμές σχεδίασης προς όφελος ενός δυναμικότερου χαρακτήρα.

Aντιστοίχως ριζική θα είναι η ανασχεδίαση και του εσωτερικού όπου αναμένεται σαφής βελτίωση σε ό,τι αφορά την ποιότητα των υλικών αλλά και χρήση περισσότερων χρωμάτων και pop μοτίβων απο πλευράς αισθητικής, συνδυαστικά και με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, όπως αυτή εμφανίζεται στα νεότερα μοντέλα της γερμανικής φίρμας.

Σε ό,τι αφορά τα μηχανικά σύνολα που θα εξοπλίσουν το νέο Corsa δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία του νέου τρικύλινδρου κινητήρα του 1,0 λίτρου με ισχύ 115 ίππους του Adam, όπως επίσης και ο 1,6 λίτρων κινητήρας του Cascada ενώ το ρόστερ θα συμπληρώσει ο χωρητικότητας 1,6 λίτρων πετρελαιοκινητήρας CDTi που θα παρέχει εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κάτω από 100 γρ./χλμ.

Auto Express

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024