Οι «Φίλοι του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού», διοργανώνει εορταστική εκδήλωση αφιερωμένη στους μικρούς φίλους του Ιατρείου, την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 (11:00 -13:30), στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης (στο χώρο της πρώην αμερικάνικης βάσης). Την ίδια ημέρα, από τις 10:00 μέχρι τις 18:00, σε διπλανή αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου, διοργανώνεται και πασχαλινό Bazaar.

Στην Παιδική Γιορτή, με την καθοδήγηση και επίβλεψη ειδικευμένων εθελοντών τα παιδιά θα παίξουν, θα ζωγραφίσουν και θα κάνουν διάφορες κατασκευές και θα πάρουν μέρος στο «Κυνήγι του Θησαυρού». Η συμμετοχή των παιδιών είναι δωρεάν και οι μικροί φίλοι, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να φέρουν μαζί τους την καλή τους διάθεση!

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στη Γραμματεία του Ιατρείου μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου 29 Μαρτίου (τηλ. επικοινωνίας 210-9631-950)

Την ίδια ημέρα, από τις 10.00 μέχρι τις 18.00, σε διπλανή αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου, οι «Φίλοι του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού», διοργανώνουν Πασχαλινό Bazaar, όπου θα διαθέσουν πλήθος από χειροποίητα είδη, φτιαγμένα από εθελοντές και φίλους του ΜΚΙΕ.

Παράλληλα με τις δύο αυτές εκδηλώσεις, γίνεται μία ακόμα δράση: με σύνθημα «Ελάτε να γεμίσουμε το καλάθι του κούνελου», οι «Φίλοι του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού» θα συγκεντρώσουν γάλατα και παιδικές τροφές για τα παιδιά και τις οικογένειές τους που εξυπηρετούνται από το Ιατρείο μας.

Όπως είναι σε όλους γνωστό, το Ιατρείο δεν δέχεται χρηματικές δωρεές και στηρίζει τη λειτουργία του στις προσφορές σε είδος (φάρμακα, παιδικά εμβόλια, γάλατα και πάνες, ιατρικό εξοπλισμό κ.λπ.). Ωστόσο, παρά τη συγκινητική συμπαράσταση των συμπολιτών μας, οι προσφορές δεν καλύπτουν όλες τις ανάγκες (όπως είναι τα καθημερινά λειτουργικά έξοδα και η συντήρηση του ιατρικού εξοπλισμού) που διαρκώς πολλαπλασιάζονται, όσο το έργο του Ιατρείου γιγαντώνεται.

Έτσι λοιπόν οι «Φίλοι του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού», πήραν την πρωτοβουλία να οργανώσουν το Bazaar και από τα έσοδά του να στηρίξουν (στο μέτρο του εφικτού) τη σωστή και εύρυθμη λειτουργία του Ιατρείου. Είναι ίσως ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστούν ανάγκες που καθημερινά παρουσιάζονται και δεν μπορούν να καλυφτούν διαφορετικά.

health.in.gr