Τον 21ο Ποδηλατικό Γύρο της Αθήνας διοργανώνουν την Κυριακή, 6 Απριλίου, ο Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου (ΟΠΑΝΔΑ). Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την υλοποίηση του πρώτου ποδηλατόδρομου στον Δήμο Αθηναίων, που θα συνδέει το Γκάζι με την Ακαδημία Πλάτωνος, διαμέσου της οδού Μοναστηρίου.

«Το θέμα του ποδηλάτου είναι σε ημερήσια διάταξη στον δήμο και πρόκειται για ένα θέμα που θα μπει όλο και περισσότερο στη ζωή μας» επισήμανε σε σχετική συνέντευξη ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. Ο κ. Καμίνης ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για τον ποδηλατόδρομο της Μοναστηρίου, ενώ σύντομα ο δήμος θα προχωρήσει σε νέο διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου της εγκατάστασης και λειτουργίας συστήματος ενοικίασης ποδηλάτων στην Αθήνα.

Ο 21ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας θα είναι αφιερωμένος στην Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και θα επιχειρήσει να διαδώσει το μήνυμα «Αγαπάς την υγεία σου… πάρε ποδήλατο». Στόχος της διοργάνωσης είναι η αναβάθμιση του κοινωνικού ρόλου του αθλητισμού, η ελεύθερη συμμετοχή όλων στα αθλητικά δρώμενα και η μύηση στη χαρά της άσκησης.

Η εκκίνηση των δύο διαδρομών, μήκους εννέα και τριών χιλιομέτρων, θα δοθεί από την πλατεία Κοτζιά στις 10:00. Συντομότερη διαδρομή, μήκους 900 μέτρων, για ΑΜΕΑ και παιδιά, θα ξεκινήσει από την οδό Αθηνάς και θα καταλήξει στην πλατεία Κοτζιά.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται, είτε ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.opanda.gr, είτε στους αθλητικούς χώρους και τα γραφεία του ΟΠΑΝΔΑ, έως το Σάββατο, 5 Απριλίου, ή την ημέρα των αγώνων στην πλατεία Κοτζιά.

Επίσης, την ημέρα της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κοτζιά η «Bike Expo του Γύρου της Αθήνας» όπου θα παρουσιάζονται οι εξελίξεις και οι νέες τάσεις στο ποδήλατο και τα σχετικά με αυτό αξεσουάρ. Στο σημείο της έκθεσης θα υπάρχει και service area, όπου οι συμμετέχοντες στον Ποδηλατικό Γύρο θα μπορούν να ελέγξουν την ασφάλεια των ποδηλάτων τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ