Ασφαλώς και είμαι αντικομμουνιστής, έτσι γεννήθηκα και έτσι θα πεθάνω, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος μιλώντας την Παρασκευή στον Βήμα 99,5.
{{{ audio1 }}}
Ερωτηθείς για το θέμα της ρύθμισης που προέβλεπε τη δυνατότητα απέλασης μεταναστών έπειτα από ψευδείς καταγγελίες, είπε ότι η ρύθμιση αυτή διασφάλιζε τα δικαιώματα των αστυνομικών και των λιμενικών που για 4-5 χρόνια θα έπρεπε να πληρώνουν δικηγόρους μέχρι να ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία.

Η ρύθμιση, που τελικά αποσύρθηκε, προέβλεπε ότι αν ο οικείος εισαγγελέας με προκαταρκτική εξέταση διαπίστωνε πως ο μετανάστης είχε κάνει ψευδή καταγγελία, τότε θα μπορούσε να απελαθεί, χωρίς να γίνει άλλη δικαστική διαδικασία.

Ο κ. Μπαλτάκος συμπλήρωσε πως η ρύθμιση θα επανέλθει αργότερα έπειτα από διαβούλευση και με αλλαγές στο περιεχόμενο. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι πρέπει με κάποιο τρόπο να καλυφθούν τα νώτα των αστυνομικών και των λιμενικών, για να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να γίνονται έρμαια ψευδών καταγγελιών.

Ερωτηθείς εάν θα χαρακτήριζε τον εαυτό του αντικομμουνιστή είπε χαρακτηριστικά: «Ασφαλώς και είμαι αντικομμουνιστής, έτσι γεννήθηκα και έτσι θα πεθάνω».

Συμπλήρωσε ότι οι «κομμουνιστικές ιδεοληψίες, που δεν έχουν επιτυχή εφαρμογή πουθενά, έχουν ταλαιπωρήσει την χώρα».

Όταν ρωτήθηκε αν επιτρέπεται να είναι κάποιος κομμουνιστής απάντησε: «Επειδή επιτρέπεται κάποιος να είναι κομμουνιστής, γιατι δεν επιτρέπεται να είναι κάποιος αντικομμουνιστής;».

Αντιδράσεις από ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Μπαλτάκος, εκτός από αντικομμουνιστής, όπως ο ίδιος αυτοχαρακτηρίζεται, είναι και ανιστόρητος. Γιατί η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός δεν έχουν ταλαιπωρηθεί από τον κομμουνισμό, όπως αναφέρει, αλλά από ένα σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, το οποίο υπηρετεί και ο ίδιος ως γενικός γραμματέας της κυβέρνησης. Έχουν επίσης ταλαιπωρηθεί και ματώσει από τον αντικομμουνισμό, που πρεσβεύει ο κ. Μπαλτάκος και που οδήγησε σε φυλακές, εξορίες και εκτελέσεις» επισημαίνει το ΚΚΕ με σχόλιό του για τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει μεταξύ για τις δηλώσεις Μπαλτάκου: «Ενδιαφέρον έχει, μια και θέτει ερωτήματα, να μας εξηγήσει (σ.σ. η εκπρόσωπος της ΝΔ Άννα Ασημακοπούλου) αν ο ενιαίος χαρακτήρας του κόμματος του κ. Σαμαρά συγκροτείται στη βάση των ακροδεξιών, ρατσιστικών και φιλοχρυσαυγίτικων απόψεων του κ. Μπαλτάκου».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ