Σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη, ανάμεσα σε στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να καθοριστούν τα κριτήρια για την καταβολή της εφάπαξ ενίσχυσης σε 940.000 χαμηλοσυνταξιούχους, χαμηλόμισθους και άνεργους, χωρίς μεγάλη περιουσία, από το κοινωνικό μέρισμα των 500 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα Νέα, το υπουργείο Οικονομικών καταβάλλει προσπάθειες να καταβληθεί το επίδομα την ίδια ημερομηνία, στις 9 Μαΐου, που θα καταβληθεί στους ενστόλους.

Η διαδικασία καθορισμού των δικαιούχων είναι πιο σύνθεση, καθώς η κυβέρνηση θέλει να ενισχυθούν αμιγώς οι πλέον ευαίσθητες κατηγορίες της κοινωνίας.

Για τον λόγο αυτό, έχει αποφασιστεί οι δικαιούχοι να προσδιοριστούν στη βάση ενός πλέγματος εισοδηματικών, περιουσιακών και οικογενειακών κριτηρίων. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης και ο γενικός γραμματέας Πληροφορικών Συστημάτων Χ. Τσαβδάρης έχουν επωμιστεί διασταυρώσεις δηλωθέντων εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων.

Το επίδομα θα δοθεί με βάση τα εισοδήματα του 2012, όπως αποτυπώθηκαν στις περυσινές φορολογικές δηλώσεις και τα περιουσιακά στοιχεία όπως προκύπτουν από το Ε9 και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2013.

Τον συντονισμό των διαδικασιών έχουν αναλάβει ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Στ. Παπασταύρου και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, στενός συνεργάτης του Γ. Στουρνάρα, Π. Τσακλόγλου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ