Σοκάρουν οι φωτογραφίες του Όσκαρ Πιστόριους που τραβήχτηκαν αμέσως μετά τον φόνο της Ρίβα Στέενκαμπ. Στις φωτογραφίες που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο της Πρετόρια ο Πιστόριους φαίνεται να έχει αίματα στα προσθετικά πόδια του.

Ανάμεσα στις άλλες «σκληρές» φωτογραφίες που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο υπάρχουν και εικόνες της νεκρής κοπέλας καλυμμένης στα αίματα, το φονικό όπλο, καθώς και το μπαστούνι του κρίκετ, με το οποίο ο Πιστόριους έσπασε την πόρτα του μπάνιου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες δικηγόρων, που παρευρέθηκαν στη δέκατη μέρα της δίκης, ο κατηγορούμενος λύγισε και έκανε εμετό, όταν αντίκρυσε τις φωτογραφίες, ενώ κρατούσε τα μάτια του κλειστά, αποφεύγοντας να δει τις εικόνες. Εξίσου συγκλονισμένοι από τις φωτογραφίες της αστυνομίας ήταν και οι συγγενείς της Στέενκαμπ, ιδιαίτερα η θεία και αδερφή της.

Χθες στο δικαστήριο ο πρώην διοικητής του αστυνομικού τμήματος που βρίσκεται κοντά στο σπίτι του κατηγορούμενου G. S. van Rensburg δήλωσε ότι όταν έφτασε στο σπίτι περίπου 40 λεπτά μετά το φονικό, βρήκε τον Πιστόριους σε «έντονη συναισθηματική κατάσταση».

Ο πρώην αστυνομικός διοικητής εξήγησε ότι δεν συνέλαβε τον Πιστόριους, αλλά του ζήτησε να παραμείνει στο σπίτι, αφού τον θεώρησε βασικό ύποπτο για τον φόνο της Στέενκαμπ.

Και την Δευτέρα, πάντως, ο κατηγορούμενος ένιωσε αδιαθεσία και έκανε εμετό, όταν του έδειξαν φωτογραφίες από την δολοφονία της φίλης του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ