Μετά τη θυσία του Λεωνίδα και των «300» του, ένα νέο «επεισόδιο» από την ελληνική ιστορία-μυθολογία παίρνει σειρά για τις αίθουσες: το «300: Η Άνοδος της Αυτοκρατορίας«, διαδραματίζεται στη θάλασσα με τα ανάλογα εφέ, περιστρεφόμενο γύρω από το θέμα της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας, με πρωταγωνιστή, αυτή τη φορά, το Θεμιστοκλή.

«Ξεκινά σαν ψίθυρος…μια υπόσχεση…Μια αύρα αναδύεται από τις επιθανάτιες κραυγές 300 ανδρών. Η αύρα έγινε άνεμος. Ένας άνεμος θυσίας ένας άνεμος δικαιοσύνης, ένας άνεμος ευπρέπειας…»

Με αυτή την περιγραφή μάς εισάγει η πανέμορφη Λένα Χίντνεϊ, ως βασίλισσα Γοργώ (από όσο θυμάμαι από τη μυθολογία, ήταν μία από τις μέδουσες, που αντί για μαλλιά είχε φίδια) στο σίκουελ της ταινίας 300, που θα βρει το «δρόμο» της προς τις αίθουσες εκεί κοντά στο Μάρτη του 2014.

«300: Η Άνοδος της Αυτοκρατορίας» είναι ο τίτλος της νέας ταινίας, το trailer της οποίας βλέπετε παραπάνω.

Η σκηνοθεσία, αυτή τη φορά, είναι του Νόαμ Μούρο, στον οποίο επίσης είχε προταθεί να σκηνοθετήσει, το 2011, το «Πολύ σκληρός για να πεθάνει Σήμερα» αλλά το άφησε, προτιμώντας τη συνέχεια των «300».

Σε αυτό το «επεισόδιο» που όπως φαίνεται θα έχει συνέχεια, γιατί οι Έλληνες έχουν γίνει της μόδας και γιατί η κινηματογραφική μεταφορά στηρίζεται σε μια φωτογραφία που θυμίζει κόμικς αλλά και γιατί η ιστορία και η μυθολογία πάντα έλκυε το πολύ κόσμο, έστω και παραλλαγμένη, θα δούμε τους:

Λένα Χίντεϊ ως βασίλισσα Γοργώ, Σάλιβαν Στέιπλετον, ως τον νέο κεντρικό ήρωα, μετά τη θυσία του Λεωνίδα, στρατηγό Θεμιστοκλή, Έβα Γκριν ως Αρτεμισία, Ροντρίγκο Σαντόρο, ως Ξέρξη.

Βασισμένο στο τελευταίο εικονογραφημένο μυθιστόρημα του Φρανκ Μίλλερ “Xerxes”, το νέο «κεφάλαιο» του συγκλονιστικού έπους, μάς οδηγεί μέσω της εκπληκτικής φωτογραφίας που θυμίζει κόμικς, σε ένα καινούργιο πεδίο μάχης – αυτή τη φορά στη θάλασσα. Ο Έλληνας στρατηγός Θεμιστοκλής επιχειρεί να ενώσει όλους τους Έλληνες (έως τώρα αντίπαλους Αθηναίους και Σπαρτιάτες) και να εξαπολύσει μια επίθεση που πρόκειται να αλλάξει τον ρου του πολέμου.
Ο Θεμιστοκλής θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον πολυμελή στρατό του Ξέρξη – του θνητού που έγινε θεός – και της Αρτεμισίας, της αιμοδιψούς επικεφαλής του Περσικού Ναυτικού.

Επιστρέψτε στη αρχική σελίδα του σινεμά και δείτε τις νέες προβολές, κινηματογραφικά νέα και αίθουσες προβολής!


Κάντε Like στη σελίδα της Ψυχαγωγίας στο Facebook