Το μεγαλύτερο «ανταλλακτήριο συναλλάγματος» bitcoin, το ιαπωνικό Mt. Gox έκλεισε τις διαδικτυακές και μη πόρτες του. Στο mtgox.com αναρτήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2014 μήνυμα που υπογράφει ο διευθύνων σύμβουλος Mark Karpeles, με το οποίο διαβεβαιώνει τους πάντες ότι ο ίδιος παραμένει στην Ιαπωνία –την ώρα που τον αναζητά τουλάχιστον ένας εισαγγελέας από τις ΗΠΑ– και εργάζεται σκληρά για να βρεθεί μια λύση στα προβλήματα που ανέκυψαν πρόσφατα. Ακόμα, ο Karpeles ζητάει να σταματήσουν οι ερωτήσεις προς το προσωπικό, την ώρα που συναλλασσόμενοι με την «τράπεζα bitcoin» και καταθέσεις που έκαναν φτερά, διαδηλώνουν έξω από τα γραφεία του στο Τόκιο.

Οι συναλλαγές είχαν σταματήσει στις 7 Φεβρουαρίου «για να προστατευτούν το σάιτ και οι χρήστες», γεγονός που αποδίδεται σε αλλεπάλληλες κυβερνοεπιθέσεις. Η εφημερίδα Wall Street Journal επικαλέστηκε φήμες στην αγορά που έφεραν το Mt. Gox  να έχει υποστεί κλοπή 744.000 bitcoin. Η ισοτιμία του ψηφιακού νομίσματος με το δολάριο στο Mt. Gox την ημέρα που σταμάτησαν οι συναλλαγές ήταν 828,99 δολάρια και μετά σημείωσε κατακόρυφη πτώση 83,7% στα 135 δολάρια.

Το Mt.Gox δεν είναι το μοναδικό ανταλλακτήριο bitcoin, θεωρείται όμως το μεγαλύτερο. Με τρέχουσα ισοτιμία 517 δολάρια, το πρακτορείο Reuters υπολογίζει ότι η αξία των bitcoin σε κυκλοφορία φτάνει τα 6,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε επίσης την προειδοποίηση της εταιρείας ανάπτυξης λογισμικού ασφάλειας Trustwave, σχετικά με τα πρόσφατα χτυπήματα του Pony, «κακόβουλου» λογισμικού που ελέγχεται από απόσταση και φέρεται να έχει ανοίξει αρκετά διαδικτυακά μη κρυπτογραφημένα πορτοφόλια με bitcoin.

Reuters,In.gr Τεχνολογία