Υποσχέσεις αφήνει με την παρουσία του στην 84η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το Subaru VIZIV 2, ένα μικρομεσαίων διαστάσεων crossover το οποίο αποκαλύπτει το σχεδιαστικό και τεχνολογικό μέλλον της ιαπωνικής φίρμας.

Αν και πρωτότυπο, το VIZIV 2 θα μπορούσε χωρίς ουσιαστικές αλλαγές να περάσει στη γραμμή παραγωγής. Το πεντάθυρο αμάξωμα φτάνει σε μήκος τα 4,44 μέτρα, δηλώνοντας εξαρχής με την ενσωμάτωση των σκουρόχρωμων πλαστικών προστατευτικών τον προσανατολισμό του αυτοκινήτου.

Από εκεί και πέρα, ο λόγος περνά στο υβριδικό σύνολο που εφοδιάζει το πρωτότυπο της Subaru, καθώς ανάμεσα στις προδιαγραφές του συναντάμε για πρώτη φορά έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα boxer μικρού κυβισμού.

Ο υπεροτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας χωρητικότητας 1,6 λίτρων συνδυάζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ -ένα σε κάθε άξονα- γεγονός που διαμορφώνει ένα ιδιότυπο σύστημα τετρακίνησης.

Το σύστημα μετάδοσης συμπληρώνει ένα κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων (CVT), ενώ η απαραίτητη για τη λειτουργία του υβριδικού συστήματος ηλεκτρική ενέργεια αποθηκεύεται σε μπαταρίες ιόντων-λιθίου.

Γ.Α

auto.in.gr