Σχεδόν παράλληλα με την έναρξη της διάθεσης του Peugeot 308 στην ελληνική αγορά και την ανάδειξή του ως ευρωπαϊκό αυτοκίνητο της χρονιάς για το 2014, η γαλλική φίρμα αποκάλυψε στη Γενεύη και την station wagon εκδοχή του δημοφιλούς μικρομεσαίου.

Το 308 SW δίνει συνέχεια σε μια παράδοση ετών, μεταφράζοντας το μήκος των 4,58 μέτρων σε ακόμη μεγαλύτερους χώρους για επιβάτες και αποσκευές.

Με διαμέρισμα αποσκευών που ξεκινά από τα 610 λίτρα, το 308 SW αποτελεί με διαφορά την πρακτικότερη έκδοση του γαλλικού μικρομεσαίου, την ίδια στιγμή που το χαμηλότερο κατά 140 κιλά βάρος, σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο, υπόσχεται μια πολύ διαφορετική εμπειρία οδήγησης.

Το 308 SW θα προσφέρεται σε δύο υπερτροφοδοτούμενες εκδόσεις βενζίνης χωρητικότητας 1,2 και 1,6 λίτρων, αποδίδοντας 130 και 156 ίππους αντιστοίχως.

Στην πετρελαιοκίνητη γκάμα του αυτοκινήτου, ο κινητήρας των 1.560 κ.εκ. διαθέτει τέσσερις εκδόσεις ισχύος, ξεκινώντας από τους 92 ίππους και φτάνοντας τους 120 ίππους.

Η συνέχεια ανήκει στο μικρότερο και σαφώς πιο προσιτό Peugeot 108. Με μήκος 3,47 μέτρα και σχεδιασμό που δεν θυμίζει σε τίποτα το πρόσφατο παρελθόν, το 108 εφοδιάζεται με δύο τρικύλινδρους κινητήρες βενζίνης χωρητικότητας 1,0 και 1,2 λίτρων.

Ο πρώτος αποδίδει 68 ίππους ενώ ο δεύτερος φτάνει τους 82 ίππους, διαμορφώνοντας την ισχυρότερη έκδοση του αυτοκινήτου.

Ανεξαρτήτως ισχύος οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα δεν υπερβαίνουν το όριο των 100 γρ/χλμ., το χαμηλό βάρος έχει ευνοήσει τα δυναμικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου και ο εξοπλισμός επιστρέφει εμπλουτισμένος με όλες τις απαραίτητες εφαρμογές άνεσης και ασφάλειας.

Το Peugeot 108 θα προσφέρεται σε τρίθυρες ή πεντάθυρες εκδόσεις, αλλά και με ηλεκτρικά αναδιπλούμενη, υφασμάτινη οροφή στην έκδοση με τα διακριτικά «TOP!».

auto.in.gr