Ονομάζεται Hazumi Concept δηλώνοντας εξαρχής την ιαπωνική του καταγωγή. Βέβαια, πίσω από το… εξωτικό του όνομα και τις επιθετικές γραμμές του σχεδιασμού του κρύβεται η επόμενη γενιά του δημοφιλούς Mazda 2, η οποία πρόκειται να αποκαλυφθεί το φθινόπωρο στην έκθεση αυτοκινήτου που θα φιλοξενήσει το Παρίσι.

Μέχρι τότε θα πρέπει να αρκεστούμε στο ιδιαίτερα ελκυστικό πρωτότυπο, το οποίο φτάνει σε μήκος τα 4,07 μέτρα, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά ενός αυθεντικού supermini.

H είδηση, βέβαια, για το Hazumi Concept και συνεπώς για την επόμενη γενιά του Mazda 2 δεν έχει να κάνει με τον σχεδιασμό ή τις εξωτερικές διαστάσεις του αμαξώματός του αλλά με τον κινητήρα diesel με τον οποίο θα εξοπλίζεται.

Ο τελευταίος ανήκει στην οικογένεια SKYACTIV, είναι χωρητικότητας 1,5 λίτρων και συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων. Η παρουσία των απαραίτητων στις ημέρες μας εφαρμογών εξοικονόμησης ενέργειας του επιτρέπουν να εκπέμπει μόλις 90 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο και να πληροί ήδη τις προδιαγραφές εκπομπής ρύπων EU6.

Με τη σειρά τους, οι τεχνολογίες i-ACTIVSENSE στοχεύουν στη μεγιστοποίηση της ασφάλειας μέσω της πρόληψης των ατυχημάτων και το MZD Concept στη διαμόρφωση ενός διαδραστικού περιβάλλοντος με την ενσωμάτωση ενός προηγμένου συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Γ.Α

auto.in.gr