Το πρώτο συμπαγών διαστάσεων SUV στην ιστορία της Jeep αποτελεί γεγονός. Το Jeep Renegade, όπως ονομάζεται, σχεδιάστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, κατασκευάζεται στη γειτονική Ιταλία απ’ όπου θα ταξιδέψει σε περισσότερες από 100 αγορές του πλανήτη.

Στην ευρωπαϊκή ήπειρο το ενδιαφέρον εστιάζεται σε εκείνες τις εκδόσεις που θα εφοδιάζονται με κινητήρες βενζίνης και diesel μικρού κυβισμού.

Την αρχή κάνει ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 1,4 λίτρων τεχνολογίας MultiAir2, o οποίος θα προσφέρεται σε εκδόσεις των 140 και των 170 ίππων.

Στην πρώτη περίπτωση, ο εν λόγω κινητήρας συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και η κίνηση μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς, ενώ στη δεύτερη και ισχυρότερη εκδοχή του τις προδιαγραφές του Renegade συμπληρώνει ένα νέο, αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων και το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης.

Σε αποκλειστικά δικίνητες εκδόσεις προσφέρεται ο κινητήρας diesel, χωρητικότητας 1,6 λίτρων και απόδοσης 120 ίππων, ενώ σε περίπτωση που συμπεριλάβει κανείς και τους δίλιτρους κινητήρες diesel, η νεοσύστατη γκάμα του Renegade προσφέρει 16 πιθανούς συνδυασμούς.

Εξίσου προηγμένα είναι και τα χαρακτηριστικά του νέου Jeep Cherokee. Την κίνηση του δημοφιλούς SUV θα εξασφαλίζει ένα δίλιτρος κινητήρας diesel απόδοσης 140 ή 170 ίππων, ο οποίος θα συνδυάζεται είτε με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων (έκδοση 140 ίππων) είτε με το νέο, αυτόματο κιβώτιο των εννέα σχέσεων (έκδοση 170 ίππων).

To νέο Cherokee θα διαθέτει δικίνητες αλλά και τετρακίνητες εκδόσεις, ωστόσο, ακόμη αν επιλέξεις κανείς μια τετρακίνητη διαμόρφωση, θα έχει τη δυνατότητα να απομονώσει τον πίσω άξονα, περιορίζοντας τις ενεργειακές απαιτήσεις του αυτοκινήτου.

Γ.Α

auto.in.gr