Η βρετανική φίρμα αποκαλύπτει από την 84η ελβετική έκθεση την πληθωρική προσωπικότητα της XFR-S Sportbrake η οποία θα προστεθεί στην γκάμα της Jaguar ως το πρώτο sport estate της φίρμας, φιλοδοξώντας να προσφέρει ίσες δόσεις πρακτικότητας και ισχύος.

Το πανίσχυρο estate αξιοποιεί το γνωστό, από την αντίστοιχη τετράθυρη έκδοση, υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα των 5,0 λίτρων με απόδοση 550 ίππους και 680 Nm ροπής.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων με λειτουργία ταχείας εναλλαγής Quickshift, δίνοντας τη δυνατότητα στο βρετανικό estate να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,8 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστή του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 300 χλμ./ώρα.

Τις επιδόσεις της XFR-S Sportbrake καλείται να υποστηρίξει ένα αναβαθμισμένο πλαίσιο το οποίο έχει βελτιωθεί προκειμένου να αντεπεξέλθει στο νέο αμάξωμα, διαθέτοντας παραμετροποιημένα ελατήρια και αμορτισέρ.

Αναβαθμίσεις έχουν υλοποιηθεί και στις ρυθμίσεις του ηλεκτρονικά ελεγχόμενου διαφορικού, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα συστήματα ελέγχου δυναμικής ευστάθειας που προέρχονται από την τετράθυρη XFR-S, αλλά προσαρμόζονται στις νέες απαιτήσεις του αμαξώματος.

Τις δυνατότητες της XFR-S Sportbrake αναλαμβάνουν εξωτερικά να υπογραμμίσουν ανασχεδιασμένα στοιχεία όπως οι μεγαλύτερες και περισσότερες εισαγωγές αέρα για την καλύτερη ψύξη του κινητήρα αλλά και των φρένων, οι ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες με τις ανθρακονημάτινες λεπτομέρειες καθώς και μια σειρά βελτιώσεων που αφορά τη σχεδίαση του συνόλου των επιφανειών της με στόχο, τόσο την ανάδειξη της διαφορετικότητας της όσο και την καλύτερη αεροδυναμική. Την εικόνα της συμπληρώνουν η νέα, μεγαλύτερη αεροτομή και οι τροχοί Varuna των 20 ιντσών.

Σε ό,τι αφορά το εσωτερικό του, το πανίσχυρο estate, διαθέτει ορισμένα στοιχεία τα οποία είναι αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη έκδοση όπως οι ραφές και η χαρακτηριστική υφή του δέρματος και αναλαμβάνουν να τονίσουν την πληθωρική της προσωπικότητα που εκτός από την ισχύ, προσφέρει και διαθέσιμη χωρητικότητα 1.675 λίτρων.

auto.in.gr