Η πρωτότυπη εκδοχή του πολύαναμενόμενου Civic Type R ξεχώρισε από την παρουσία της Honda στην 84η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Το νέο Type R, το οποίο θα περάσει στην παραγωγή μέσα στο 2015, δεν ξεχωρίζει μόνο για τον δυναμικό σχεδιασμό του και τα εντυπωσιακά αεροδυναμικά βοηθήματα που κοσμούν το αμάξωμά του αλλά και για τον υπερτροδοφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης με τον οποίο θα εξοπλίζεται.

Χωρητικότητας 2,0 λίτρων, ο τελευταίος αποδίδει περισσότερους από 280 ίππους, συνδυάζοντας την υπερτροφοδότηση με την τεχνολογία του άμεσου ψεκασμού.

Περισσότερα για την έκδοση παραγωγής του Civic Type R πρόκειται να ανακοινωθούν το φθινόπωρο, λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα του πανίσχυρου hatchback στην έκθεση αυτοκινήτου που θα φιλοξενήσει τον Οκτώβριο η γαλλική πρωτεύουσα.

Στο περιθώριο της παγκόσμιας πρεμιέρας του Civic Type R Concept, η Honda δεν έχασε την ευκαιρία να αποκαλύψει για πρώτη φορά στο ευρωπαϊκό κοινό την επόμενη ημέρα των υδρογονοκίνητων οχημάτων αλλά και του εκθαμβωτικού NSX.

Γ.Α

auto.in.gr