Εμπνευσμένες από τις αγωνιστικές δραστηριότητες της Aston Martin είναι οι νέες εκδόσεις με τα διακριτικά Ν430 των V8 Vantage Coupe και Roadster.

Ο οκτακύλινδρος κινητήρας προέρχεται από την έκδοση S του αυτοκινήτου και συνδυάζεται είτε με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων είτε με μια επτατάχυτη, αυτοματοποιημένη μονάδα ιδιαίτερα πυκνής κλιμάκωσης.

Η χρήση Kevlar και ανθρακονημάτων για την κατασκευή των καθισμάτων, σε συνδυασμό με τις σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου, έχει αφαιρέσει από το συνολικό βάρος των συγκεκριμένων εκδόσεων σχεδόν 20 κιλά, βελτιώνοντας τις επιδόσεις τους και ενισχύοντας τα δυναμικά τους χαρακτηριστικά.

Με τη σειρά του, το ατμοσφαιρικό συνόλου των 4,7 λίτρων αποδίδει 436 ίππους, φροντίζοντας ώστε η διαδικασία επιτάχυνσης από στάση στα 100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε λιγότερα από 5 δευτερόλεπτα.

Πάντως, από τις εκδόσεις N430 δεν λείπουν οι εξοπλιστικές υπερβολές, όπως η ενσωμάτωση ενός ηχοσυστήματος υψηλής πιστότητας της B&O, συνολικής ισχύος 1000W.

Δύο ακόμη εκδόσεις αποκτά ωστόσο και η γκάμα της δωδεκακύλινδρης DB9. Οι Aston Martin DB9 Carbon Black και Carbon White διακρίνονται για τα ανθρακονημάτινα στοιχεία που έχουν προστεθεί στο αμάξωμά τους αλλά και για τους ιδιαίτερους χρωματισμούς που έχουν επιλεγεί αποκλειστικά γι’ αυτές.

Την ταυτότητα των εκδόσεων επιβεβαιώνει και η αντίστοιχη πλακέτα που βρίσκεται στο εσωτερικό τμήμα των αυτοκινήτων, ενώ χωρίς ουσιαστικές διαφοροποιήσεις ο V12 κινητήρας των 6,0 λίτρων αποδίδει 517 ίππους και 620 Nm ροπής, υποστηρίζοντας χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια το προφίλ ενός αυθεντικού GT.

Γ.Α

auto.in.gr