Το ταχύτερο «street legal» μοντέλο της παρουσιάζει η ιταλική φίρμα στην 84η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης με αφορμή την 50η επέτειο από το πρώτο Abarth 695.

Ο λόγος για το 695 Biposto το οποίο, εξωτερικά ξεχωρίζει από τις ανθρακονημάτινες επιφάνειες σε προφυλακτήρες, πλευρικά κατώτερα τμήματα, spoiler και τα «σταθερά» πλευρικά τζάμια.

Αισθητός είναι και ο περιορισμός του βάρους του το οποίο «σταματά» στα 997 κιλά, ενώ στην «καρδιά» του βρίσκεται ένας Τ-Jet 1,4 λίτρων με απόδοση 190 ίππους.

Ως αποτέλεσμα το 695 Biposto προσφέρει την καλύτερη αναλογία κιλών/ίππο στην κατηγορία του με 5,2 κιλά/ίππο, καθώς και την καλύτερη επίδοση σε ό,τι αφορά τη διαδικασία 0-100 χλμ./ώρα την οποία ολοκληρώνει σε 5,9 δευτερόλεπτα. Τα μεγέθη των επιδόσεων του συμπληρώνει η μέγιστη ταχύτητα των 230 χλμ./ώρα.

Τις προδιαγραφές του πύραυλου τσέπης της Abarth συμπληρώνουν ένα intercooler, το Akrapovic σύστημα εξαγωγής, τα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ Extreme Shox και το σύστημα πέδησης με την υπογραφή της Brembo.

Το εσωτερικό ακολουθεί το αφαιρετικό-αγωνιστικό σκεπτικό, έτσι τα πίσω καθίσματα απουσιάζουν ενώ τα μπροστινά sport καθίσματα της Sabelt διαθέτουν ζώνες τεσσάρων σημείων στήριξης.

auto.in.gr