Συνεχείς συναντήσεις, έντονη κίνηση στο ελληνικό περίπτερο και ζωντανές αναμεταδόσεις από το web radio της ελληνικής αποστολής,  χαρακτήρισαν την δεύτερη ημέρα της παρουσίας της Ελλάδας στο Mobile World Congress.

Έντονη είναι η ελληνική παρουσία τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσο και με ανταποκρίσεις στο ειδικά διαμορφωμένο για την περίσταση web radio, το οποίο λειτουργεί από εθελοντές με την υποστήριξη του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ).

Σύμφωνα με τον Βαγγέλη Αντωνιάδη, συντονιστή της ελληνικής αποστολής και ιδρυτή της Cytech, εταιρίας που συμμετέχει στο εθνικό περίπτερο: «Θέλοντας να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη της συμμετοχής της Ελλάδος στο Mobile World Congress σε εθνικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο δημιουργήσαμε το Tech Talk Central web radio. Ήδη ελληνικές εταιρίες και φορείς που συμμετέχουν στην αποστολή έχουν παρουσιάσει τα προϊόντα και υπηρεσίες τους, ενώ αναμένονται και άλλες συνεντεύξεις από τις ελληνικές συμμετοχές. Εντύπωση επίσης μας έκανε  η θετική αποδοχή που είχε ήδη από την πρώτη μέρα,  το web radio και από ξένες εταιρίες και τεχνολογικούς κολοσσούς. Διαδραστικές ομιλίες και συνεντεύξεις είχαμε από υψηλόβαθμα στελέχη και εκπροσώπους εταιριών- τεχνολογικών κολοσσών όπως Sony, Intel, W3C, PayPal, Handy Games, Keynote, Opera, Flatout-Technologies, Apportable».

Εκτός όμως από το web radio, o κ. Αντωνιάδης υποστηρίζει επίσης ότι μια σειρά άλλων στοιχείων κάνουν την διαφορά φέτος, όπως η συμμετοχή ακαδημαϊκών φορέων και πανεπιστημίων αλλά και η έντονη παρουσία στα social media.

«Παρατηρήσαμε ότι, ειδικά μέσω twitter και των σχετικών διαγωνισμών που έκαναν οι εταιρίες για την διεκδίκηση δωρεάν εισιτηρίων στο Mobile World Congress τράβηξαν το ενδιαφέρον του κόσμου από νωρίς με αποτέλεσμα η ελληνική αποστολή να είναι γνωστή αρκετά πριν από την έναρξη της έκθεσης. Επιπλέον, οι ελληνικές εταιρίες έχουν έρθει πολύ πιο «υποψιασμένες» για την έκθεση από ό,τι πέρυσι, οργανωμένες για τις σημαντικές μέρες στην Βαρκελώνη, ώστε να δρομολογηθούν ενδεχόμενες συνεργασίες με ξένες εταιρίες».

Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει το γεγονός ότι οι ελληνικές εταιρίες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων στον χώρο του ICT όπως: πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου (mobile payments), mobile marketing, μικροηλεκτρονική, mobile applications και ανάπτυξη λογισμικού σε διάφορους τομείς, mhealth, navigation software, SMS solutions, access control με τεχνολογία NFC, video processing κοκ.

Ακούστε το Tech Talk Central web radio της ελληνικής αποστολής στο MWC2014: http://mwc.hamac.gr/webradio/

Αποστολή: Ελένη Νάτση


Διαβάστε επίσης:

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ