Από σήμερα η «καρδιά» της ψηφιακής επικοινωνίας χτυπά στην Βαρκελώνη. Η καταλανική πρωτεύουσα φιλοξενεί και φέτος το Mobile World Congress, την σημαντικότερη διεθνή εκδήλωση στον χώρο της  ψηφιακής επικοινωνίας η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τις 27 Φεβρουαρίου.

Δυναμικά παρούσα και φέτος η Ελλάδα, με δικό της  περίπτερο, υπό την «στέγη» του οποίου 30 ελληνικές εταιρίες θα παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Μαζί τους, για πρώτη φορά, θα παρουσιάσουν το έργο τους ερευνητικοί και ακαδημαϊκοί φορείς, καθώς και νεοφυείς επιχειρήσεις – startups, οι οποίες ήδη δραστηριοποιούνται και στις διεθνείς  αγορές.

Ο Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) ανέλαβε και φέτος την πρωτοβουλία να οργανώσει την ελληνική συμμετοχή, με βασικό σύνθημα «Challenge Accepted».

Η ελληνική αποστολή τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων καθώς και του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και συνδιοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και τον Οργανισμό Invest in Greece.

To Mobile World Congress που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στην Βαρκελώνη συγκέντρωσε πέρυσι  περισσότερους  από 70.000 επισκέπτες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών, οι εκθέτες ξεπέρασαν τους 1.700 και οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ τους 3.500. Σε παρόμοια επίπεδα αναμένεται να κινηθούν και φέτος τα ποσοστά συμμετοχής, με τις νέες ανακοινώσεις των τεχνολογικών κολοσσών να βρίσκονται στο επίκεντρο, όπως και η κεντρική ομιλία του ιδρυτή του Facebook, Μάρκ Ζούκεμπεργκ, μετά την μυθική εξαγορά του WhatsApp έναντι 19 δισ. δολαρίων.

Τη Δευτέρα στις στις 17:00 ώρα Ελλάδος έγιναν τα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου στον εκθεσιακό χώρο Fira Gran Via.

Στο ελληνικό περίπτερο συμμετέχουν οι εταιρίες ATC , Cytech, Hotech, M-STAT, Econais, Pinnatta, SingularLogic, Vidavo, Viva Payment Services, Allweb, IRIDA Labs, MLS, Noveltech, Regate, Allweb Solutions, Atcom, Accusonus, Contests-4-Causes, ΔΑΕΜ, Fasmetrics, INNOETICS, Jupitee, MELLON,  PeekInToo, SBOING, Telenavis, Yuboto, Voiceweb, Obrela, Locotel, Newsphone, Inaccess Networks, VCI, Softone, οι ακαδημαϊκοί φορείς Ινστιτούτο Πληροφορικής (ΙΤΕ), Social Sensor (Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης), το Πάντειο Πανεπιστήμιο (Εργαστήριο Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων), το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, ο σύνδεσμος Mobile Monday Athens και το κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών (VC fund) Odyssey Venture Partners.

Με ξεχωριστά περίπτερα στην έκθεση συμμετέχουν οι εταιρίες Globo, InternetQ, Intracom, Upstream, Velti, ADAPTit και Digibooks4all.

Αποστολή: Ελένη Νάτση

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ