Η Deloitte εκτιμά ότι το 2014 οι πωλήσεις των λεγόμενων «έξυπνων γυαλιών» θα φτάσουν τα 4 εκατομμύρια. Η πρόβλεψη έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον εάν συνυπολογίσει κανείς ότι η Google είναι η μόνη εταιρεία που έχει ορίσει την κατηγορία με το κλειστό πρόγραμμα συμμετοχής στο πρότζεκτ Google Glass Explorer, στο οποίο συμμετέχουν σήμερα περίπου 30.000 Αμερικανοί. Στο σκελετό του Google Glass υπάρχει μια πολύ μικρή οθόνη που αποδεικνύεται χρήσιμη για την άμεση μεταφορά σύντομων πληροφοριών, όχι όμως για την θέαση βίντεο μεγάλης διάρκειας. Για να επαληθευτεί η εκτίμηση της Deloitte θα πρέπει να δούμε νέες προτάσεις.  Δείτε εναλλακτικά smart glasses:

Τα «έξυπνα γυαλιά» (Smart Glasses), τα βραχιόλια, τα ρολόγια φυσικής κατάστασης και άλλες συσκευές που φοριούνται (wearable computing) υπολογίζεται ότι θα πουλήσουν περίπου 10 εκατομμύρια τεμάχια μέσα στο 2014, αξίας $3 δισεκατομμυρίων.

Από τα φορέσιμα τεχνολογικά προϊόντα,

  • τα έξυπνα γυαλιά αναμένεται να αποφέρουν τα περισσότερα έσοδα από πωλήσεις περίπου 4 εκατομμυρίων τεμαχίων, με μέση τιμή λιανικής πώλησης της τάξεως των $500.
  • Υπολογίζεται να πωληθούν 4 εκατομμύρια έξυπνα βραχιόλια φυσικής κατάστασης, με μέση τιμή πώλησης τα $140 και
  • περίπου δύο εκατομμύρια έξυπνα ρολόγια με μέση τιμή πώλησης τα $200.

Αυτές είναι οι προβλέψεις για τους κλάδους τεχνολογίας, ΜΜΕ και τηλεπικοινωνιών της Deloitte, που βασίζονται σε παγκόσμια έρευνα με συνεντεύξεις και πληροφόρηση από πελάτες των εταιριών-μελών της Deloitte, στελέχη της Deloitte, αναλυτές του κλάδου, ηγετικά στελέχη των κλάδων και χιλιάδες επαγγελματίες των εταιριών μελών του παγκόσμιου δικτύου της Deloitte που ασχολούνται με τους κλάδους αυτούς. Για να διαβάσετε ολες τις προβλέψεις της Deloitte επισκεφτετίτε την διεύθυνση http://www.deloitte.com/Predictions2014

Διαβάστε επίσης στο in.gr Τεχνολογία, tech.in.gr:

In.gr Τεχνολογία