Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Διεθνές Φεστιβάλ του Μόντρεαλ τον Αύγουστο, η ταινία Το Δέντρο και η Κούνια άνοιξε το Ελληνικό Πρόγραμμα του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αθηνών ‘Νύχτες Πρεμιέρας’ τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Μυρτώ Αλικάκη: «Αν ήταν όλα εύκολα δεν θα είχαν και αξία»
Μαρία Ντούζα: «είμαστε τόσο ξενοφοβικοί όσο κάθε φοβισμένος λαός που έχει χάσει την καθαρότητα της σκέψης του».

Εμπνευσμένη από ένα πραγματικό περιστατικό, η ταινία αφηγείται πώς τα μέλη μιας οικογένειας για χρόνια χωρισμένα ξαναβρίσκονται ένα Πάσχα,κάτω από την πατρογονική στέγη,σε μια συνάντηση η οποία θα έχει,για τον καθένα, απροσδόκητες συνέπειες.

Στο κέντρο της ιστορίας βρίσκεται η Ελένη Καραπάνου (Μυρτώ Αλικάκη) καθηγήτρια καρδιολογίας στο Λονδίνο, η οποία έχει αποξενωθεί από τον πατέρα της Κυριάκο (Ηλία Λογοθέτη) εδώ και δεκαπέντε χρόνια – από τότε που, αψηφώντας τις επιθυμίες του, άφησε την Ελλάδα, με σκοπό να εγκατασταθεί στην Αγγλία. Μια μέρα ο Βρετανός άντρας της,Χάρυ(JohnBicknell), μετατίθεται στην Κίνα.Αντιμέτωπη με δύσκολα προσωπικά και επαγγελματικά διλήμματα, η Ελένη παίρνει την δεκάχρονη κόρη της, την Άννα (Ίρις Μήττα), και έρχονται στην Ελλάδα, για Πασχαλινές διακοπές. Όταν όμως φτάνει σπίτι, τίποτα δεν είναι όπως το περίμενε. Μια γυναίκα από τη Σερβία, η Νίνα(Mirjanna Karanovic), είναι εγκατεστημένη εκεί μαζί με την εντεκάχρονη κόρη της Μίρα(Ελένη Κουλέτση)…

Από τις 6 Φβρουαρίου 2014 στις αίθουσες σε διανομή Strada

Την Πέμπτη 6/2 στην προβολή των 8 στην ΕΛΛΗ θα παραβρεθούν η σκηνοθέτις Μαρία Ντούζα, οι ηθοποιοί της ταινίας, Ηλίας Λογοθέτης, Μυρτώ Αλικάκη, Νίκος Ορφανός και συνεργάτες της ταινίας.
Μυρτώ Αλικάκη
Ηθοποιός:Ηλίας Λογοθέτης
Ηθοποιός:Μιριάννα Καρανόβιτς
Ηθοποιός:Νίκος Ορφανός
Μαρία Ντούζα