Την δυνατότητα να συνδέονται στο Ίντερνετ εν κινήσει μέσω του δικτύου WiFi άλλων συνδρομητών του ίδιου προγράμματος εγκαινιάζει ο ΟΤΕ για τους πελάτες της υπηρεσίας τηλεφωνίας και πρόσβασης στο Ίντερνετ. Οι συνδρομητές του OTE Double Play θα δικαιούνται δωρεάν πρόσβαση μέσω Wi-Fi στα hotspot με ταυτότητα ΟΤΕ WIFI FON, εφόσον αφήνουν ανοικτό το router τους και προσφέρουν και οι ίδιοι προς ελεύθερη χρήση από άλλους συνδρομητές του ίδιου πακέτου ένα μέρος της σύνδεσής τους.

Η υπηρεσία OTE My WiFi στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό έγινε εφικτή μέσω της συνεργασίας με την FON.

Όπως εξηγεί ο ΟΤΕ στον αφιερωμένο δικτυακό τόπο της υπηρεσίας OTE My WiFi ο εξοπλισμός που συνοδεύει το OTE Double Play εκπέμπει 2 διαφορετικά σήματα WiFi. Το ένα σήμα είναι ιδιωτικό, για χρήση από τον κάτοχο της τηλεφωνικής γραμμής (και μόνο) και ένα δημόσιο, προσβάσιμο από άλλους συνδρομητές ΟΤΕ Double Play. Ο ΟΤΕ κάνει λόγο για μοίρασμα «με απόλυτη ασφάλεια», ενός μικρού μέρους του σήματος WiFi του συνδρομητή με άλλους συνδρομητές ΟΤΕ, πράξη που ταυτόχρονα επιτρέπει και στον ίδιο να αξιοποιήσει ένα μικρό μέρος του σήματος WiFi άλλων συνδρομητών οπουδήποτε στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό (στο δίκτυο FON αναφέρεται ότι υπάρχουν 12.000.000 ανοικτά σημεία πρόσβασης). Έτσι, δημιουργείται ένα δίκτυο στο οποίο όποιος συνεισφέρει, συνδέεται δωρεάν στο Internet όταν βρίσκεται εκτός σπιτιού.

Σύμφωνα με τον ΟΤΕ, ο κάτοχος της σύνδεσης δεν «χάνει» για πάντα το κομμάτι που διαμοιράζει. Η μόνη περίπτωση κατά την οποία έχει «μειωμένη» εμπειρία Internet (μειωμένο downlink) είναι όταν 1 ή 2 επισκέπτες είναι συνδεδεμένοι στο FonSpot του και κάνουν ιδιαίτερα απαιτητική χρήση (π.χ. file downloading, video streaming). Η μέγιστη δυνατή ταχύτητα downlink που μπορεί ανά στιγμές να «χάνει» ο κάτοχος της σύνδεσης είναι 1Mbps downlink -και επομένως αυτή είναι η μέγιστη ταχύτητα με την οποία συνδέεται ο χρήστης του δωρεάν WiFi, ενώ ο μέγιστος αριθμός ταυτόχρονα συνδεδεμένων επισκεπτών/χρηστών σε ένα FonSpot είναι 2 (οι οποίοι ξοδεύουν το 1Mbps).

Ο συνδρομητής Double Play πρέπει να βρίσκεται εντός εμβέλειας ενός ασύρματου δικτύου με το όνομα (SSID) «OTE WIFI FON» και να επιλέξει «Σύνδεση». Στην συνέχεια, θα πρέπει να ανοίξει τον browser στο smartphone/tablet ή το laptop του και στην σελίδα που θα εμφανιστεί αυτομάτως, θα πρέπει να πληκτρολογήσει το username και το password της σύνδεσής του μέσω OTE. Εάν θέλει να συνδέεται αυτόματα στα διαθέσιμα FonSpot μέσω Android, μπορεί να αξιοποιήσει και το app OTE FON που διατίθεται δωρεάν από το Google Play.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για την σύνδεση είναι η ανανέωση του λογισμικού του router που χρησιμοποιεί ο συνδρομητής για την σταθερή ευρυζωνική του πρόσβαση -στις νέες συνδέσεις δεν θα χρειαστεί update του firmware. Η ενημέρωση του firmware είναι διαθέσιμη για τον router ΖTE H108NS (για ADSL συνδέσεις) και θα ακολουθήσουν οι αντίστοιχες ενημερώσεις για το ZTE  931VII (στο τέλος Φεβρουαρίου) και το Speedport W724 (10 Φεβρουαρίου 2014). Εάν δεν έχετε συμβατό router, μπορείτε να ζητήσετε αντικατάσταση, σημειώνει ο ΟΤΕ.

Επίσης, ο συνδρομητής θα πρέπει να ενεργοποιήσει την υπηρεσία από τον δικτυακό τόπο του ΟΤΕ στην διεύθυνση https://ps.otenet.gr/active/ServiceActivation/csLoginAuthentication.jsp από τον οποίο μπορεί επίσης να ζητήσει και την απενεργοποίηση.

Περισσότερες πληροφορίες για την υπηρεσία ΟΤΕ My WiFi δημοσιεύονται στην διεύθυνση ote.gr/mywifi

In.gr Τεχνολογία