Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καμπανάκι ΔΝΤ για την εισοδηματική ανισότητα σε διεθνές επίπεδο

Καμπανάκι ΔΝΤ για την εισοδηματική ανισότητα σε διεθνές επίπεδο

Προειδοποιήσεις για την εισοδηματική ανισότητα σε διεθνές επίπεδο απηύθυνε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κρ.Λαγκάρντ με αφορμή την έναρξη των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας. «Οι επιχειρηματίες και οι πολιτικοί ηγέτες στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ θα πρέπει να θυμούνται ότι σε πάρα πολλές χώρες είναι ελάχιστοι εκείνοι που απολαμβάνουν τα οφέλη της ανάπτυξης. Δεν είναι αυτή η συνταγή σταθερότητας και βιωσιμότητας» τόνισε.

Προειδοποιήσεις για την εισοδηματική ανισότητα σε διεθνές επίπεδο απηύθυνε η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ με αφορμή την έναρξη των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

Αναφερόμενη στην ατζέντα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε στους Financial Times τα εξής: «Οι επιχειρηματίες και οι πολιτικοί ηγέτες στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ θα πρέπει να θυμούνται ότι σε πάρα πολλές χώρες είναι ελάχιστοι εκείνοι που απολαμβάνουν τα οφέλη της ανάπτυξης. Δεν είναι αυτή η συνταγή σταθερότητας και βιωσιμότητας».

Σημειώνεται πως περισσότεροι από 2.500 επιχειρηματίες, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ακαδημαϊκοί και ηγετικές προσωπικότητες της κοινωνίας των πολιτών, θα συμμετάσχουν στο φετινό Παγκόσμιο Οικονομικό Συνέδριο που θα ξεκινήσει μεθαύριο Τετάρτη 22 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει τρεις ημέρες, μέχρι το Σάββατο 25 Ιανουαρίου.

Κύριο θέμα των συζητήσεων που θα διεξαχθούν θα είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα, μέσα σε ένα περιβάλλον που αλλάζει συνεχώς. Η λίστα των διακεκριμένων προσωπικοτήτων, στον τομέα της οικονομίας και όχι μόνο, που θα παρευρεθούν στη Σύνοδο του Νταβός είναι εντυπωσιακή. Πολλοί από αυτούς θα συμμετάσχουν στην κεντρική συζήτηση που θα διεξαχθεί με τίτλο «Αναδιαμορφώνοντας τον κόσμο: Οι επιπτώσεις στην κοινωνία, την πολιτική και τις επιχειρήσεις».

Μεταξύ των 40 ηγετών κρατών, που θα βρεθούν στην Ελβετία, αναμένεται να είναι οι Πρωθυπουργοί της Αυστραλίας, της Ιαπωνίας, και της Βρετανίας, ενώ από Προέδρους θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, του Μεξικού, της Νοτίου Κορέας και της Βραζιλίας. Για πρώτη φορά δε από το 2004, στο Συνέδριο θα συμμετάσχει εν ενεργεία Πρόεδρος του Ιράν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024