Την άρση της απαγόρευσης των δοκιμών εξέλιξης των μονοθεσίων της Formula 1 καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς ζητά ο πρόεδρος της Ferrari, Luca di Montezemolo, χαρακτηρίζοντας ανέκδοτο την εξάρτηση των ομάδων από τους εξομοιωτές.

«Είμαστε αναγκασμένοι να επενδύουμε τεράστια ποσά σε αυτές τις απαίσιες μηχανές, αντί να πραγματοποιούμε δοκιμές στο Fiorano ή στο Mugello. Αν κάποιος δεν έχει τα χρήματα για να κάνει δοκιμές, είναι καλύτερα να συμμετάσχει στο GP2, στα Karts ή να αρχίσει το μπάσκετ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Ferrari.

O Luca di Montezemolo πρόσθεσε ότι οι δοκιμές εξέλιξης αποτελούν μια καλή ευκαιρία και για την προβολή των χορηγών, ενώ το κόστος τους είναι χαμηλότερο από το να στήνεις κάθε μήνα έναν εξομοιωτή.

«Είναι γελοίο από τη μία να μην επιτρέπονται οι δοκιμές και από την άλλη να δαπανούνται τεράστια ποσά στις αεροσήραγγες για την εξέλιξη της αεροδυναμικής, η οποία δεν μπορεί να αξιοποιηθεί στα αυτοκίνητα παραγωγής», επεσήμανε ο Ιταλός υπογραμμίζοντας ότι το σκάνδαλο με τα ελαστικά της Pirelli θα είχε αποφευχθεί αν δεν είχαν απαγορευτεί οι δοκιμές εξέλιξης.

Οι κανονισμοί του 2014 προβλέπουν έναν περιορισμένο αριθμό δοκιμών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν.

auto.in.gr