Ως ευκαιρία, να διακοπεί το σερί της Red Bull βλέπει ο οδηγός της Mercedes τους νέους κανονισμούς που θα ισχύσουν από τη νέα σεζόν.

«Αν επρόκειτο για μία μετεξέλιξη των φετινών μονοθεσίων θα ήταν πολύ δύσκολο να νικηθεί η Red Bull, καθώς δείχνουν να βρίσκονται πολύ μπροστά», δήλωσε ο L. Hamilton.

«Είμαι χαρούμενος που όλα ξεκινούν και πάλι από το μηδέν καθώς, σε διαφορετική περίπτωση, η Red Bull θα κατέληγε να έχει το πέμπτο, το έκτο, το έβδομο πρωτάθλημα», συμπλήρωσε ο Βρετανός οδηγός.

Σε ό,τι αφορά τους νέους κανονισμούς οι οποίοι μεταξύ -πολλών- άλλων επαναφέρουν τους turbo κινητήρες στο λεξιλόγιο της F1 και μεγαλύτερες απαιτήσεις σε ό,τι αφορά την εξοικονόμηση καυσίμου, o Lewis Hamilton δήλωσε “συνηθισμένος”.

Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο Βρετανός: «Ίσως να υπάρξουν περισσότερες απαιτήσεις σε ό,τι αφορά την εξοικονόμηση καυσίμου, αλλά αυτό είναι κάτι το οποίο ήδη κάνουμε. Θα δούμε κάποια πράγματα στον εξομοιωτή ενώ, θα υπάρξουν και κάποια στα οποία θα πρέπει να προσαρμοστούμε».

«Γενικώς δεν ανησυχώ για τις αλλαγές (αναφορικά με το όριο καυσίμων στα 100 λίτρα ανά αγώνα), ακριβώς επειδή κάτι ανάλογο έκανα και τη χρονιά που μας πέρασε. Θα είναι παρόμοια την νέα σεζόν, ενώ θα εξακολουθούμε να συνεχίζουμε να προσέχουμε τα ελαστικά», κατέληξε ο Βρετανός.

auto.in.gr