Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Καβάφης 'εκτός των τειχών'» στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος

«Καβάφης ‘εκτός των τειχών’» στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος

Σε έναν περίπατο ανάμεσα σε έργα σύγχρονων ελλήνων και ξένων εικαστικών, που πραγματεύονται την παρουσία της αρχαίας ελληνικής σκέψης στην ποίηση του Κ. Π. Καβάφη, προσκαλεί η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Η βόλτα στην έκθεση «Καβάφης 'εκτός των τειχών'» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου (12:00-15:00), στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος (είσοδος από τη συμβολή των οδών Κρατύλου & Τριπόλεως).

Σε έναν περίπατο ανάμεσα σε έργα σύγχρονων ελλήνων και ξένων εικαστικών, που πραγματεύονται την παρουσία της αρχαίας ελληνικής σκέψης στην ποίηση του Κ. Π. Καβάφη, προσκαλεί η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Η βόλτα στην έκθεση «Καβάφης ‘εκτός των τειχών’» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου (12:00-15:00), στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος (είσοδος από τη συμβολή των οδών Κρατύλου & Τριπόλεως).

Δέκα έργα, νέα και πρωτότυπα, δημιουργήθηκαν μέσω της χρήσης νέων τεχνολογιών (προβολές βίντεο, ηλεκτρονικών εικόνων ή φωτογραφιών, animation κτλ.) και παρουσιάζονται μέσα σε ειδικές αρχιτεκτονικές κατασκευές.

Οι δέκα καλλιτέχνες που συμμετέχουν με τα έργα τους είναι: Joana Hadjithomas – Khalil Joreige (Την εμορφιά έτσι πολύ ατένισα…), Θοδωρής Προδρομίδης (Προς την Τράπεζα του Μέλλοντος), Γιάννης Θεοδωρόπουλος (Αντιόχεια), Έρικα Σκούρτη (Aπ’ τον καιρό), Μαρία Βαρελά (Και τόση έντασις σ’ ελληνική φρασιολογία), Rick Myers (Μία Ανασκαφή / Μία Ανάγνωση (Ενώπιον του Αγάλματος του Ενδυμίωνος), Αθανάσιος Αργιανάς, Πίννα, Βασίλης Ψαρράς (Αστικό Φωτοστέφανο), Γιώργος Ταξιαρχόπουλος (Χρησμός), Μαριάννα Χριστοφίδου (Εδώ ας σταθώ).

Την έκθεση επιμελείται η Μαριλένα Β. Καρρά.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Εικαστικών Διαλόγων που διοργανώνονται από τη Στέγη για τρίτη χρονιά και φέτος τιμούν την επέτειο των 150 χρόνων από τη γέννηση και των 80 χρόνων από τον θάνατο του Κ.Π. Καβάφη (1863-1933). Η έκθεση θα διαρκέσει ώς τις 7 Ιανουαρίου 2014.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024