Καθησυχαστική εμφανίζεται η Pirelli μετά το κλατάρισμα ελαστικού σε μονοθέσιο της Mercedes κατά τη διάρκεια των δοκιμών εξέλιξης στο Bahrain.

Σύμφωνα με τον N. Rosberg, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία να μοιραστεί την… τρομακτική εμπειρία του μέσω των κοινωνικών δικτύων, το ελαστικό κλάταρε χωρίς καμία προειδοποίηση τη στιγμή που το μονοθέσιο είχε αναπτύξει ταχύτητα 320 χλμ./ώρα.

Ευτυχώς για όλους, το μονοθέσιο σταμάτησε με ασφάλεια, παρόλα αυτά οι ζημιές που προκλήθηκαν σε αυτό οδήγησαν την Mercedes στην απόφαση να τερματίσει τις δοκιμές εξέλιξη των ελαστικών της Pirelli.

H ιταλική φίρμα, αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών της Formula 1 και την νέα αγωνιστική σεζόν, υποστηρίζει ότι τα ελαστικά που θα χρησιμοποιηθούν το 2014 είναι απολύτως ασφαλή.

Σύμφωνα με την Pirelli, τα ελαστικά στο μονοθέσιο του Rosberg ήταν πρωτότυπα και είχαν δοκιμαστεί μόνο σε εργαστηριακές συνθήκες, ενώ δεν πρόκειται να τα δούμε ξανά σε μονοθέσιο της Formula 1.

«H ασφάλεια των ελαστικών, τα οποία θα προμηθευτούν οι ομάδες στο επόμενο πρωτάθλημα, δεν αμφισβητείται. To ατύχημα του Rosberg ερευνάται και τα αποτελέσματα πρόκειται να επικοινωνηθούν στη FIA αλλά και στις ομάδες», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η Pirelli.

auto.in.gr