Το πρόγραμμα πρόληψης παιδικής παχυσαρκίας Παιδειατροφή προωθεί την άσκηση μέσα από το παιχνίδι, καλώντας μικρούς και μεγάλους να λάβουν μέρος στην εκδήλωση «Παίζω απλά, όπως παλιά!», την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ. με 13:00 μ.μ., στο Άλσος Βεΐκου.

Σε συνεργασία με το Δήμο Γαλατσίου και με ελεύθερη είσοδο, το Παιδειατροφή διοργανώνει μία μοναδική εκδήλωση που περιλαμβάνει παράλληλες δραστηριότητες κίνησης και παιχνιδιού.

Κάθε παιδί θα έχει την ευκαιρία να περάσει από 10 διαφορετικούς σταθμούς συμμετέχοντας στα παρακάτω πρωτότυπα και παραδοσιακά παιχνίδια:

Παραδοσιακά Παιχνίδια
Σε συνεργασία με τα ΚΑΠΗ του δήμου, οι μικροί φίλοι του Παιδειατροφή θα έχουν την ευκαιρία να διακτινιστούν στην εποχή του χτες, με παραδοσιακά παιχνίδια της γειτονιάς όπως πολύχρωμες γκαζές (βόλοι), τσέρκι (χούλα-χουπ) και διελκυστίνδα. Εκπρόσωποι των ΚΑΠΗ Γαλατσίου θα είναι εκεί για να διηγηθούν στα παιδιά πώς διασκέδαζαν όταν ήταν μικροί χωρίς υπολογιστές, κινητά και ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Παιχνίδια κίνησης
Παιχνίδια της γειτονιάς που δεν απαιτούν ιδιαίτερο εξοπλισμό και μέσα από τα οποία τα παιδιά γυμνάζονται ευχάριστα, χωρίς καν να το συνειδητοποιούν όπως κουτσό, τσουβαλοδρομίες, Βασιλιά βασιλιά με τα 12 σπαθιά κ.α.

Διατροφικό Παιχνίδι
Σε συνεργασία με τη διαιτολόγο/διατροφολόγο Κωνσταντίνα Πιτταρά, τα παιδιά συμμετέχουν σε ένα διαδραστικό διατροφικό παιχνίδι μαθαίνοντας να συνδυάζουν την ισορροπημένη διατροφή με τη φυσική δραστηριότητα.

Η Παράγκα του Καραγκιόζη
Έκθεση φιγούρων του παραδοσιακού θεάτρου σκιών όπου τα παιδιά γνωρίζουν τον Καραγκιόζη, την οικογένειά του, το φίλο του το Χατζηαβάτη, το θείο του Μπάρμπα-Γιώργο και πολλούς άλλους.

Εργαστήριο Κατασκευής Χριστουγεννιάτικων Στολιδιών

Τα ομορφότερα χριστουγεννιάτικα στολίδια δημιουργούνται από τα παιδιά με τη σφραγίδα του Παιδειατροφή. Τα παιδιά πλάθουν, διακοσμούν και δημιουργούν τα πιο πρωτότυπα στολίδια για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Οι γονείς συμμετέχουν ενεργά στη δράση και ενημερώνονται από τα φυλλάδια του Παιδειατροφή, ενώ μετά από τόσο παιχνίδι, μικροί και μεγάλοι απολαμβάνουν νερά και φυσικούς χυμούς.

Ραντεβού την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στο Άλσος Βεΐκου, για πολύ παιχνίδι, διασκέδαση και κίνηση!

health.in.gr