Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ένατος νεκρός από την πρόσκρουση του ελικοπτέρου σε παμπ στη Γλασκώβη

Ένατος νεκρός από την πρόσκρουση του ελικοπτέρου σε παμπ στη Γλασκώβη

Μία ακόμη σορός βρέθηκε στο σημείο όπου συνετρίβη το ελικόπτερο της αστυνομίας σε παμπ της Γλασκώβης, στη Σκωτία, ανεβάζοντας έτσι στους εννέα τους νεκρούς του δυστυχήματος. Δεν αποκλείεται ο αριθμός να αυξηθεί, ενώ τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν υπό διερεύνηση.

Μία ακόμη σορός βρέθηκε στο σημείο όπου συνετρίβη το ελικόπτερο της αστυνομίας σε παμπ της Γλασκώβης, στη Σκωτία, ανεβάζοντας έτσι στους εννέα τους νεκρούς του δυστυχήματος.

«Ετσι ανέρχεται σε εννέα ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής» ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας η αναπληρώτρια διοικητής της αστυνομίας Ρόουζ Φιτζπάτρικ.

Οι διασώστες σχεδιάζουν τώρα να απομακρύνουν από την οροφή της παμπ όπου κατέπεσε ό,τι απέμεινε από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να βρεθούν και άλλα πτώματα στο σημείο.

Το βράδυ της Παρασκευής, στις 22:25 τοπική ώρα, περίπου 120 άνθρωποι βρίσκονταν στην παμπ Clutha, όπου έδινε συναυλία το συγκρότημα Esperanza με την ευκαιρία της ημέρας του Αγίου Ανδρέα, εθνική γιορτή της Σκωτίας όταν το ελικόπτερο της αστυνομίας κατέπεσε στην οροφή της παμπ.

Δώδεκα άνθρωποι νοσηλεύονται, τρεις εκ των οποίων στη μονάδα εντατικής θεραπείας, δήλωσε την Κυριακή ο πρωθυπουργός της Σκωτίας Άλεξ Σάλμοντ.

Ακόμη δεν είναι σαφές τι προκάλεσε την πτώση του ελικοπτέρου τύπου EC-135 στο κτίριο. Εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν ότι είναι πιθανόν το Eurocopter, στο οποίο επέβαιναν δύο αστυνομικοί και ο πολίτης πιλότος του (όλοι ανάμεσα στους νεκρούς) να παρουσίασε τεχνική βλάβη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024